Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: (156) instalacja lpg :)

Użytkownik Romeo Avatar bikermarek
    Mieszka w
    Kampinos
    Auto
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Prawidłowo dobrana i założona instalacja LPG nie robi jakiejś tragedii silnikowi.
    Trzeba tylko regularnie ją serwisować/regulować , a nie tylko założyć i jeździć.
    Zrobiłem swoją 155 prawie 150 kkm na LPG i jakoś żyje. Co prawda blacharka prawie umarła, ale silnik sie kreci i daje radę.
    Potwierdzam w 100%. Moja 155 na LPG przejechała już przeszło 100 tys. km i nadal dobrze jeździ. Z blachą podobnie jak u Pabla ale to odrębny temat.
    Pozdrawiam
    bikermarek

Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
    Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
    sigpic154_7.gif

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Nie zgadam się że Valteki są do d...py. Ja w poprzednim samochodzie zrobiłem ok. 30 tyś na Valtekach i chodziły jak nowe. Nie było ich słychać, obroty były stabilne. Plusem ich jest to że można je zregenerować w razie draki. W pozostachych np. MagicJety, PlaniJety przy padnięciu nic nie zrobisz tylko trzeba wymieniać całą listwę. Od kilkunastu lat jeździłem samochodami z gazem zaczynając Asconą (gaz miałem tam 9 lat) i bez problemu każdy samochód jeździł.
    Teraz ze względu na mały bagażnik w Alfie zdecydowałem się na Diesla, inaczej byłby znowu LPG
    Liczy się jak Ci założy ktoś instalację i jak wyreguluje.

Matikskw
    Gość

Domyślnie

ja mam sekwencję gazową ACME w 2.0 TS i od 2006r auto jeździ na gazie wymieniłem tylko ostatnio reduktor (fakt 5 stówek z montażem) ale naprawdę się opłaca za 25 zł robię ok 88 km

selius
    Gość

Domyślnie

Racja Valteki mozna zregenerowac ale pozniej trzeba je kalibrowac, wiec lepiej dolozyc pare zl i miec spokoj na kilka tys km lub kilka lat i nie powiesz mi ze Valteki sa ciche... Chyba ze miales oblozone je jakas welna wyciszajaca...
    Co do wtryskow MagicJet to w razie awarji wymienia sie jeden wtrysk a nie cala listwe MagicJet to srednia polka, lepiej dolozyc kilka zl i kupic Hany

Gdybym sprzedal swoja alfe to tez kupil bym teraz diesla i nie bawil sie w zaden gaz.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cześć!
    Auta się psują nie od tego na czym jeżdżą ale od tego że w ogóle jeżdżą.
    Pierwsze auto w gazie Peugeot 205 łączny przebieg około 200tys a na LPG około 90tyś problemy z instalacją marginalne jazdy głównie koło domu.
    Drugie auto Renault 19 przebieg w tej chwili 166 tys na gazie niecałe 60tys. Jak do tej pory zero kłopotów z instalacją.
    Trzecie auto Alfa Romeo 156 2 L JTS instalacja Zavoli (zaraz się zacznie wybrzydzanie) przebieg 227 tyś na gazie dopiero ponad 6000.
    Tak że za bardzo nie mogę się wypowiadać o trwałości . Na razie jest dobrze.Naczytałem się tu o problemach z instalacja w tym silniku i pewnie gdy bym nie jeździł wcześniej na gazie to bym nie montował LPG do tego silnika. Ale zakładając pierwszą in-stalkę w 2003r też się nasłuchałem że baki wybuchają że silniki się zapalają , głowice pękają, zawory wypalają i Bóg wie co jeszcze.
    Gdybym mieszkał w emiratach i był szejkiem to pewnie bym nawet nie słyszał oLPG w samochodach.
    Pozdrawiam Dariusz.

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Nie trzeba jechac do emiratow wystarczy wyjechac na zachod
    np. w Niemczech 1l kosztuje 1€ z groszami tzn.centami
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

domik
    Gość

Domyślnie

u siebie mam instalacje od 1,5 roku BRC zrobiłem ponad 40tys km i auto jak jeździło tak jeździ, żadnych problemów, straty mocy, usterek itp ktoś kiedyś fajnie napisał że gaz niszczy silniki ale tylko te które go nie mają moim zdaniem nie ma sensu wypisywać że ja zrobiłem tyle, a ja tyle, są przeciwnicy i zwolennicy i tak zawsze będzie pozdrawiam

PS: szczególnie ludzie którzy z gazem nie mieli do czynienia tylko coś tam usłyszeli mówią że gaz to zło