Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: [156] CB Radio

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR 156 1,8 TS 2001; Croma 1,9 16V 2005

Domyślnie

Cytat Napisał Winiar00 Zobacz post

To jest POWAŻNY minus, można mieć problem jak trafimy na wścibskiego pieska, może zgłosić to do UKE. Sprawa może skończyć się konfiskatą.
    owszem moze byc problem, ale powiedzmy szczerze ze takich przypadkow to pewnie bylo z 10 w calej Polsce.

President to jak dla mnie mocno przereklamowany juz jest, kiedys porownywalismy moj zestaw zamontowany na Alfe z Presidentem Johny III jesli dobrze pamietam + antena mocowana na stale w Scanii to powiem ze U520 bije tego Presidenta na glowe
    Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.

PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Użytkownik Romeo Avatar Jacenty
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

przede wszystkim podjedz do ktoregos ze sklepow z CB podlacz radyjko+antene odpal silnik i zacznij nadawac, sprawdz czy nie ma zaklocen w odbiorze i czy inni Cie slysza, bo jesli bedziesz mial zaklocenia, a czasem sprawiaja je pierdoly to b.ciezko sie pozbyc tych zaklocen.. do tego najlepiej aby radyjko mialo regulacje czulosci odbioru rf-gain to zdaje sie nazywa, nie kupuj anteny powyzej 1 metra dlugosci, antymiskowo/antykorkowo najlepiej kup mala zgrabna antenke

sam uzywam zestawu lafayette atena + Sirio Omega 27 na magnes, radyjko bez problemu dziala po pol roku, antena tez, chociaz teraz zdecydowalbym sie na cos zgrabniejszego

uwazaj na podrobki anten Sirio ml-145, sa popularne a przez to mnostwo ich podrobek jest w necie, nawet kupilem jedna i gosc, ktory mi stroil zestaw wykryl ze to podroba, na szczescie udalo sie ja zwrocic do sklepu i kupic wsopmniana omege, takze strojenie po kupnie jest wskazane, powodzenia!

edit:
    zauwazylem, ze polecany jest tez Uniden520, ten model zdaje sie zostal zdelegalizowany w UE z powodu za duzej mocy, ryzyko ze gliny sie spostrzeza i cos z tym zrobia sa minimalne, ale jednak..
    Ostatnio edytowane przez Jacenty ; 21-06-2011 o 13:39

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Zawsze można powiedzieć że homologacja jest iże jest to radio kilku letnie gdy jeszcze były na nie papiery.
    Co do anten to nie zgadzam się ze stwierdzeniem żeby nie kupować powyżej 1 metra. Jak jadę na trasie i słyszę jak ktoś sie ciągle dopytuje o trasę, korki itd a ludzie odpowiadają a on nie słyszy bo ma krótką antenę to denerwujące nieraz jest.
    Podstawowa zasada. Dłuższa antena = większy zasięg. No chyba że tylko do miasta ma być to można się pokusić o krótką żeby "śmieci" nie zbierało.
    Daruj sobie wszelkiego rodzaju anteny typu Wilson itp o długościach (50 cm i mniej) jeżeli jeździsz w trasy bo tylko się będziesz denerwować że albo słyszysz mało albo słabo

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Jak kolega mar_1981 pisze im dłuższa tym lepsza! ML-145 Sirio Jest dobrym wyborem! I jak pisałem trzeba wszystko dobrze wystroić! Bo inaczej nawet 2m bat będzie lipny! A co gorsza będzie robił syf w eterze!

Cytat Napisał dbh Zobacz post
    owszem moze byc problem, ale powiedzmy szczerze ze takich przypadkow to pewnie bylo z 10 w calej Polsce.

President to jak dla mnie mocno przereklamowany juz jest, kiedys porownywalismy moj zestaw zamontowany na Alfe z Presidentem Johny III jesli dobrze pamietam + antena mocowana na stale w Scanii to powiem ze U520 bije tego Presidenta na glowe
    Zgadzam się ciężko o kumatego pieska! Ale z drugiej strony lepiej nie być 11 Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Winiar00 ; 21-06-2011 o 18:46

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

a ja mam alana 101 zestrojona z antena sirio as 100 i 4 lata bez problemu zaczeło sie od fiata brawo a teraz jest juz w 3 alfie,zakłucenia zawsze jakies tam sa w alfie nie jestes w stanie wyciszyc wszystkiego słyszałem juz od kilku monterów i tych co stroja po prostu alfa tak ma, po drugie antena aby miała 100%zasiegu musi być na dachu!na klapie traci do 40%sygnału każdy znawca zgodzi sie ze mna i musi byc od czasu do czasu dostrajana (ja stroje raz na rok)
    'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
    Jeremy Clarkson

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR 156 1,8 TS 2001; Croma 1,9 16V 2005

Domyślnie

Cytat Napisał tomrk@r Zobacz post
    a ja mam alana 101 zestrojona z antena sirio as 100 i 4 lata bez problemu zaczeło sie od fiata brawo a teraz jest juz w 3 alfie,zakłucenia zawsze jakies tam sa w alfie nie jestes w stanie wyciszyc wszystkiego słyszałem juz od kilku monterów i tych co stroja po prostu alfa tak ma, po drugie antena aby miała 100%zasiegu musi być na dachu!na klapie traci do 40%sygnału każdy znawca zgodzi sie ze mna i musi byc od czasu do czasu dostrajana (ja stroje raz na rok)
    antena powinna byc na dachu to raz, a dwa to slyszalem ze powinna byc tez na srodku dachu. co do pozniejszego dostrajania to praktycznie po kazdym przemieszczeniu anteny mozna ja dostroic bo polozona w innym miejscu dachu/bagaznika juz sie rozstraja
    Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.

PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Użytkownik Świeżak Avatar jarek845693
    Mieszka w
    GLIWICE
    Auto
    AR 159 1.9JTD 8V 2007r.

Domyślnie

Co do anteny to wybrałem na pewno President Ml-145.
    Ale co z tym radiem chciałbym jakiegoś Presidenta tylko nie wiem czy Johnny III ASC czy Tommy ASC jest lepszy.

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

ja właśnie jeżdzę na unidenie 520 z antenka presidenta...złego słowa nie moge powiedzieć, świetny odbiór nawet w zatłoczonym mieście A policja ( przy kilku już kontrolach nawet nie zwróciła na to uwagi, choc CB jeżdzi na stałe w aucie)
    pozdrawiam
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Użytkownik Świeżak Avatar jarek845693
    Mieszka w
    GLIWICE
    Auto
    AR 159 1.9JTD 8V 2007r.

Domyślnie

Wezmę Unidena 520XL + antene president ML-145. tylko powiedzcie mi czy 240zł za te radio to dobra cena.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

taniej raczej nie kupisz chyba że uzywana cobre za 100pln dobry komplet wyniesie cie w granicy 300-400zl ale powiem ci szczerze mnie sie odrobił już chyba 100krotnie......
    'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
    Jeremy Clarkson