- odkręć nakrętki
- opuść maskę jeśli jest konieczność
- załam/podnieś wycieraczki
- zdejmij ramię wycieraczki
W Twojej historyjce brakuje informacji o ściąganiu ramienia na załamanym ramieniu, które znacznie ułatwia ich zdjęcie![]()
- odkręć nakrętki
- opuść maskę jeśli jest konieczność
- załam/podnieś wycieraczki
- zdejmij ramię wycieraczki
W Twojej historyjce brakuje informacji o ściąganiu ramienia na załamanym ramieniu, które znacznie ułatwia ich zdjęcie![]()
Konkretnie w temacie w zgodzie z istniejacym Regulaminem chcialbym pomoc koledze ze tak powiem nieudolnie zdejmujacemu od tylu mcy wycieraczke i zaproponowac mu wykonanie tej uslugi w autoryzowanym serwisie gdzie podejma sie tej jakzesz skomplikowanej wymiany. Nie mozna bezczynnie patrzec jak Kolega jezdzi ze zla wycieraczka narazajac swoje zycie i zdrowie, moge zalatwic rabat na wykonanie tej uslugi, i dorzucic w gratisie wycieraczke noszaca mniejsze slady zuzycia niz obecna, chce byc dla niego laskawy. Moge wyslac smsa POMAGAM zeby mu pomogli. Czy MODERATOR ma cos przeciwko pomocy koledze ?? Czy to dlatego kasuje moje posty gdzie proponuje rabat i wycieraczke???? Czy pomoc na tym forum zostala oficjalnie zakazana???? Pozbawia w ten sposob tego Kolege byc moze jedynej szansy na bezpieczna jazde !!!! Jezeli jest taki pkt regulaminu a ja go nie doczytalem to sorka, ale jezeli nie ma i jest to samowolka... To jest na to Regulamin, bo on dotyczy wszystkich![]()
Ostatnio edytowane przez SEJBR ; 29-12-2011 o 13:51
Skończ z tą ironią i zajmij się pomocą.
Do zdjęcia wycieraczki nie potrzeba komputera diagnostycznego.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
no właśnie mod usunął posta tego dziwaka a mój został i teraz wyglada tak jakby to kubicze urwał się z choinkiproszę o usunięcie mojego posta troszkę przewrotnie komentującego poczynania SEJBERa. to raz
dwa to nikt od nikogo ŁASKI nie potrzebuje. Poddanego łaską można nazwać zbrodniarza któremu darowało karę chłosty. A jak potrzebujesz zaspokoić swoje potrzeby pomagania innym i obdarowywania och łaską zapisz sie do ruchu palikota. Tranzwestyte juz mają za teraz przyda się im specjalista od rozwiązywania problemów i załatwiania upustów. Może uleczysz ten kraj.
Ostatnio edytowane przez pampik ; 29-12-2011 o 10:08
Cos Ci sie kolego wampik chyba pomylilo?????? Poczytaj sobie REGULAMIN bo za OT to sie dostaje ostrzezenia prawda Panie Moderatorze??? I jeszcze polityczna agitacja i jakies trans frustracje!!!!!!!
Jak masz cos do mnie to priv, tel domofon czy co tam chcesz, nie wiem, moze to tobie nie zaplacilem za strzyzenie trawnika za 3pln/h i stad te OT????
Nie chcesz pomoc koledze to nie, ale zalisz sie tym czy chwalisz tutaj?![]()
pomóc pomogłem jak tylko się da przez wirtualny światpoczytaj posty wyżej
![]()
Sejber tu nie chodzi o wymian`e PIÓR wycieraczek a o zdjęcie RAMION, a to czynność z ktora nie każdy posiadacz samochodu byle jakiej marki miał do czynienia w swoim życiu , że tak powiem i forum to odpowiednie miejsce do szukania porad czy pomocy. Twoja ironia jest delikatnie mowiąc nie na miejscu.
Co do tematu to wymieniałem silnik wycieraczek w 156 i tam ramiona dało się zdjąc po podważeniu ich kluczem(156 99 ). W166 samo odginanie ramion do góry nie jest takie już proste.. Kto ma 166 przed liftem ten wie o co chodzi. Ale ja bym raczej jakim`s sciagaczem probowal to zdjąc, troszke zabawy napewno musi z tym być ale jak to mowia dla chcacego nic trudnego. Ostroznie z szybą przykryj ja kocem czy czyms zeby nie poryysować.
Okazało się, że ramiona wycieraczek były przyklejone do trzpieni. Dziękuję wszystkim za rady.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 04-01-2012 o 19:05 Powód: powstrzymaj się od obraźliwych komentarzy
przyklejone ? którz to klei ramiona ? może wieloklin był zajechany. I skąd wziąłeś to auto że jakis de*** przykleił ramiona ?
Koła rozrządu do wałków również były przyklejone. Jeden z poprzednich właścicieli pewnie nawdychał się oparów kleju i pokleił...