tak tylko jest róznica kontrolka cisnienia jak i poziomu oleju![]()
tak tylko jest róznica kontrolka cisnienia jak i poziomu oleju![]()
cisnienia kosztuje z 30zł w aso, wiem bo kiedyś chciałem wymienić, ale powiedzieli mi 250zł za robote+30zł za czujnik
a poziomu to nie mam pojęcia ile może kosztować. Swoją drogą też mam zepsuty bo cały czas świeci![]()
podziekował bede walczył z tym prawdopodobnie w nastepnym tygodniu, wyczytałem ze nowy taki czujniczek troszke ponad 100 stoi...
byłem sie pytac, dla ciekawsci zapytałem ile czujnik cisnienia to powiedzieli mi ze 13 zł, w zwykłym sklepie z czesciami, zadne aso...niestety czujnik poziomu oleju jak i temp nie wystepuje u nichmógłbym prosic o pomoc, gdzie kazdy z tych 3 czujników sie znajduje? bo domniemam ze przy chłodniczce oleju bedzie czujnik temp oleju...cisnienia od tyłu silnika gdzies...a poziomu oleju? w 8v jest przy misce ale u mnie nic tam nie widze...aha w sklepie pokazało na obrazku ze czujnik cisnienia oleju ma podobny wtyk jak ten przy chlodniczce... i normalny wkrecany
Odpowiem na swoim przykładzie. Występują u mnie 4 czujniki oleju. Pierwszy to czujnik minimalnego poziomu, tzw. Bagnet elektroniczny w górnej części miski olejowej, drugi to czujnik temperatury oleju w podstawie filtra oleju, trzeci to czujnik ciśnienia oleju od zegara w kształcie bańki w miejscu wpięcia przewodu smarowania, czwarty to czujnik minimalnego ciśnienia oleju wpięty j.w.
hm...wiec jesli u mnie w ts 16v jest ta podstawka filtra i ta mała chłodniczka, to tam jest czujnik temp oleju tak? a cisnienia oleju gdzie dokładnie jest? bo nie moge skojarzyc, tez po tej samej stronie silnika?
---------- Post added at 20:44 ---------- Previous post was at 14:52 ----------
i mam zle wiesci, wymieniłem czujnik ciesnienia oleju, ten od kontrolki...w aso i innych miejscach nakierowali mnie ze to ten przy podstawce filtra oleju...w sumie nie widziałem innego...kontrola nadal sie zapala...podjade jeszcze moze gdzies na dniach na zmierzenie cisnienia manometrem..., mechanik nasłuchiwał silnik i stwierdził ze watpi zeby to były panewki
nie wiem juz sam co robic...wyjdzie ze tez bede musiał szukac nowej alfy...
---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:44 ----------
ps...czujnik taki nawet maly z plastikowym kołnierzem...w aso jak i w innych punktach mówili ze jest uniwersalny...dow ielu fiatów i alf pasuje, na jeden pin...i niby sprzedawca twierdził ze to jest własnie od kontrolki... i wywnioskowałem ze ta banieczka pod kolektorem ssącym to od zegara cisnienia oleju...
---------- Post added at 20:55 ---------- Previous post was at 20:47 ----------
dodam ze przed wymiana owego czujnika odpiołem ta wtyczke i kontrolka sie nie zapalała
Wnioski co do umiejscowienia czujników od minimalnego ciśnienia oleju oraz od zegara ciśnienia są prawidłowe, tzn. oba znajdują się pod kolektorem i wkręcone są jeden za drugim. Ta bańka jest od zegara. Jeżeli świeci ci się kontrolka czerwona z taką banieczką i kropelką, tzn., że jest to wskazanie ,minimalnego ciśnienia - sprawdź, czy nie ma zwarcia do masy na przewodzie.
kurcze...ale mi wciaskali ze ten czujnik minimalnego cisnienia znajduje sie przy podstawie filtra, a dokładniej na chłodniczce i tam go zmieniłem... opisany jako czujnik cisnienia oleju i jest identyko jak ten który wyjałem...a swieci mi sie dokładnie taka jakby konewka z kropelką...czyli kontrolka od cisnienia oleju...
Raczej napewno oba czujniki ciśnieniowe są jeden za drugim (tak jest u mnie) pod kolektorem. Przy podstawie filtra jest czujnik temperatury oleju. Wątpię, żeby u Ciebie było inne rozwiązanie. Gdyby przy podstawie filtra był czujnik ciśnienia, to zwarcie tego przewodu do masy powodowałoby zaświecenie się kontrolki od ciśnienia.