może znasz się na tym kolego co i jak???
może znasz się na tym kolego co i jak???
nie tylko dywaniki, na pedale przyspieszenia jest taki ogranicznik, 2 dni temu przekonałem się sprawdzając w Fesie że podczas wciśnięcia pedału w podłogę na fesie pokazywało tylko 90% otwarcia O_o więc go trochę dokręciłem i już jest 100% więc zalecane jest sprawdzenie właśnie tej opcji.
A to może jest tak samo jak w benzyniakach - w moim termostat otwierał się przy 82 st. C, takie produkowali w latach 97-00, potem już tylko przy 88 i takie można kupić na allegro. No i fakt miałem troszkę ponad 80 wskazówkę, wymieniłem i teraz na 90 sterczy i szybciej się dogrzewa.
Moja podczas jazdy trzyma około 85 st. dopiero w korku wskazówka wędruje w góre.
Też o tym myślałem jużhaha Tylko do poprzedniego właściciela mam 150km także nie opłaca mi sie jechać .
Ale i tak coś jest jeszcze nie tak otóż auto nie chce ciągnąć od dołu wgl nie ma takiego przyśpieszenia . Kumpel ma Toledo TDI 110km i jest o niebo mocniejsze choc ma tylko 235nm a Alfa 105km ma 255nm no to czyli Alfa powinna być mocniejsza ?![]()
no a u mnie w żuciu nie dobił do 90 stopni... i tak właśnie mylę czy nie wymienić termostatu