Napisał
qba_wawa
W każdym z postów, które traktują o CA w AR użytkownicy piszą, że montaż głośników w tylnej półce to kiepski pomysł, bo ani dobrze one nie zagrają (nie ma tam zamkniętej przestrzeni będącej miejscem do rezonansu dźwięku tak jak ma to miejsce chociazby w drzwiach) a poza tym pasażerowie tylnej kanapy będą cały czas narażeni na głośne dźwięki dodatkowe odbijające się od tylnej szyby. Jest też wielu sceptyków co do montażu głośników w drzwiach tylnych bo podobne tylko mogą zakłócać dźwięki lecące z zestawu przedniego. Proponują dobre głośniczki na przód i jakiś bas do bagażnika, więc sam już nie wiem co lepsze.
Co do basu w bagażniku, to w związku z tym, że jest to sedan i jego bagażnik nie jest zbyt wielki to nie chciałbym go jeszcze bardziej zmniejszać wrzucając tam zwykłą skrzynię. Myślałem aby zrobić zabudowę na zamówienie po prawej stronie, w tej małej wnęce, która tam jest. Tylko nie wiem, czy pojemnośc takiej skrzyni nie będzie zbyt mała, ale w tej kwestii zwrócę się do jakiegoś fachowca.