Witam,
przejrzałem forum pod kątem informacji dotyczących montażu CA w AR 156. Można tam znaleźć dużo informacji, m.in. to, że przy wymianie głośników dobrze byłoby wygłuszyć drzwi. Są nawet zdjęcia jak to zrobić. Ale nie znalazłem nigdzie (może za słabo szukałem) info dotyczących:
1. jakie i jakiej firmy maty zastosować (żeby może nie były najtańsze i nie kruszyły się po pewnym czasie),
2. ile mat wchodzi na każde z drzwi,
3. co oprócz mat należy jeszcze zastosować aby dobrze wygłuszyć drzwi (np. czy owijać czymś przewody, czy naklejać maty także na sam boczek),
4. jakiej wysokości dystanse zastosować i w jaki sposób należy je zainstalować (czy trzeba wycinać coś w tapicerce aby tam weszły razem z głośnikami),
5. czy na fabrycznych przewodach (problem z przeciągnięciem nowych) nowe mocniejsze głośniki dadzą radę zagrać.
Rozumiem, że najlepiej jest założyć dobry, odseparowany zestaw na przód (np. Hertz ESK/DSK 165 lub Helix DarkBlue 6.2) i jakąś skrzynię do bagażnika aby mieć bas. I najlepiej wszystko to podłączyć przez jakiś wzmacniacz?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Qba