Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: [156] Do silnika dostała się woda 1.8TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar grzewro
    Mieszka w
    Lubartów
    Auto
    AR 156 1.8 rosso

Domyślnie

Cytat Napisał yarecky Zobacz post
    poprostu trzeba nie jezdzic po wodzie. a jesli tak to najlepiej sobie snorkel zamontowac jak w jeepie
    proponuje ci wykrecic swiece i sprawdzic (rozrusznikiem) czy silnik sie kreci.
    Rozebraniem silnika i wylaniem z niego wody zajmuje się dziś mechanik. Jeszcze nic nie wiem co do stanu rzeczy.

Ponawiam prośbę: Czy może w okolicy Grodziska Mazowieckiego jest dobry fachowiec?

Mieszka w
    Lubartów
    Auto
    AR 156 1.8 rosso

Domyślnie

Dobra, wiem już co i jak z silnikiem. Kaput. Tak powiedział mechanik po wylaniu wody z silnika i próbie go uruchomienia. Znalazłem już prawdziwego mechanika, który może się podjąć remontu silnika: Tomasz Seliga z Lesznowoli koło Piaseczna. Jest niedaleko obecnego miejsca spoczynku belli i polecają go użytkownicy lancii i alfy. Teraz pozostaje mi zbierać kasę.

dududs
    Gość

Domyślnie

Witam kolege, przykra przygoda Cie spotkala, taka sama jak mnie rok temu tu masz temat http://www.forum.alfaholicy.org/156/...win_spark.html zycze powodzenia i ogrom cierpliwosci.

ps. przepraszam za brak ogonow itp...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Danek
    Mieszka w
    Gdańsk/Debrzno
    Auto
    Alfa Romeo 156 FL 1,9jtdm Była Alfa Romeo 156 2.0TS 2000r.

Domyślnie

Kiedyś zalałem silnik ,ale udało mi się go odpalić. Nieświadomy co się może stać wysuszyłem filtr i odpaliłem. Przez ok.15 minut puszczała chmury z tłumika później kilka razy strzeliła z rury i chodzi do dziś Chyba miałem wielkie szczęście. Pozdro

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sasza
    Mieszka w
    Pł‚ock, Poland, Poland
    Auto
    AR Giulia 2.0 Veloce Q2 Ti

Domyślnie

Ja również zamontowałem dolot, i nawet nie skracałem rury, tylko przepływke trzeba wymienic na wydajniejsza bo moja dostawala swira:/
    <-- Mi amore, meravigliosa belladona

Mieszka w
    Lubartów
    Auto
    AR 156 1.8 rosso

Domyślnie

Cytat Napisał dududs Zobacz post
    Witam kolege, przykra przygoda Cie spotkala, taka sama jak mnie rok temu tu masz temat http://www.forum.alfaholicy.org/156/...win_spark.html zycze powodzenia i ogrom cierpliwosci.
    Dzięki za linka - już go przejrzałem wcześnieja
    Ile twoja stała u mechanika? Nie ma problemów po remoncie? Mój silnik był w bardzo dobrym stanie mimo rocznika '98 i martwi mnie jak to będzie później.

Użytkownik Świeżak Avatar Homer155
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 2.0 JTDm QV-Line TCT

Domyślnie

Nie wiem jak jest w aucie jak się woda dostanie do komory spalania ale jak kiedyś motorkiem enduro przeprawiałem się przez niby płytką rzekę i zalałem silnik to pokrzywiło korbowód bo niestety cieczy nie da się sprężyć tak jak gazu więc miej na uwadze korbowody.

dududs
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał grzewro Zobacz post
    Dzięki za linka - już go przejrzałem wcześnieja
    Ile twoja stała u mechanika? Nie ma problemów po remoncie? Mój silnik był w bardzo dobrym stanie mimo rocznika '98 i martwi mnie jak to będzie później.
    Elo, problemow nie mam zadnych oleju teraz bierze sladowe ilosci wszystko chodzi jak nalezy, ale bela stala ok 3 tygodni u mechanika niestety, ale pamietaj warto poczekac i wszystko pozadnie zlozyc do kupy.

Użytkownik Romeo Avatar Magik
    Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

Cytat Napisał Sasza Zobacz post
    Ja również zamontowałem dolot, i nawet nie skracałem rury, tylko przepływke trzeba wymienic na wydajniejsza bo moja dostawala swira:/
    Wydajniejszą? Czyli jaką?
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.