I tak dziwne ze do tej pory nic sie nie zchrzanilo. Auto mam od roku i przez caly ten czas ta rura nie byla do niczego podpieta tylko brak mocy doskwieral.. orientujesz sie moze jaki jest koszt tego weza ktory ma isc do intercoolera?
I tak dziwne ze do tej pory nic sie nie zchrzanilo. Auto mam od roku i przez caly ten czas ta rura nie byla do niczego podpieta tylko brak mocy doskwieral.. orientujesz sie moze jaki jest koszt tego weza ktory ma isc do intercoolera?
nie wiem ale wiem że duży,ta rura co idzie nad akumulatorem kosztuje 200 zł i temu swoją łatałem u wulkanizatora, bo jak dla mnie to nic wiece jak zdzierstwo w biały dzień
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
odma ?
w uturbionym silniku nie można jej przecież dać w kolektor ssący, bo by ciśnienie z turbiny pakowało powietrze w misę olejową zamiast do cylindrów, więc drogą dedukcji, jeśli jest odma, to powinna iść przed turbinę, by przy okazji ją nieco chłodzić/smarować oparami oleju
Ale to już są jedynie moje domysły, i mogę się mylić![]()
Alfa jest jak piękna i namiętna kobieta....
z tą różnicą, że Alfa jest tańsza w utrzymaniu
Była: 156 2.0TSJest: 159 sportwagon 2.4jtdm 200hpDusza by chciała: Stelvio Quadrifoglio
Odma to chyba ten cienszy wezyk obok widoczny na 1 zdjeciu
---------- Post added at 17:35 ---------- Previous post was at 08:24 ----------
Teraz pojawil sie taki problem ze zaczela dymic na czarno przez chwile jak rozkreca sie turbina![]()
Z tego co czytałem to tam jest zbiorniczek na nadmiar oleju z odmy. Sam mam zatkany korkiem i wszystko jest w porządku. Wiadomo że olej ten idzie potem za turbinę, a ta wpycha go do dolotu. Poczytaj tematy na forum o odmie to się uspokoisz.
Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.
zerknij tu co prawda 16V ale... http://allegro.pl/show_item.php?item=1761882966
I tak oo.. juz sam nie wiem co to.. napewno z tamtego miejsca nie powinien isc wezyk do intercolera. W epeerze na rysunku widac cos takiego ale do niczego nie jest to podlaczone wiec moze faktycznie jest to jakis odstojnik na nadmiar oleju. Wazne ze alfa chodzi jak trzeba a ten czarny dymek na poczatku przyspieszania moze jest spowodowany tym ze nie dostaje odpowiedniej ilosci powietrza wiec dam ja na komputer ewentualnie podreguluje sie przepustnice..