Co sie stalo z vectra ?![]()
Co sie stalo z vectra ?![]()
155 V6 była
155 TS była
156 V6 była
156 GTA była
155 TS była
x3 japonce były
156 V6 była
x1 japoniec jest. Zycie.
Ściąganie - nieśmiesznie gdy winę ponosi za to podłużnica.
Zacznij od ustawienia zbieżności.Napisał rysiontko
FORZA ITALIA !
Co się stało z vectrą - jedną '98 sprzedałem, drugą kupiłem '99, miała być tylko uszczelka, okazało się że jeszcze uszczelniacze (zrobiłem sam), i jeszcze pierścienie, ale tych już nie będę robić (uszczelniacze i pierścienie wyszły po zmianie oleju po zrobieniu głowicy, generalnie kompletna wtopa z silniekiem, w uk nie opłaca się więcej inwestować). Ogólnie byłem z autka zadowolony, żałuję sprzedaży tamtej viki, i brakuje mi w alfie kilku rozwiązań oplaNapisał wasyl
Co do ściągania - na razie muszę zostawić to jak jest.
Pojawił się natomiast inny problem, przy jeździe autostradą temperatura jest za niska, około 55-60st. Myślę że to termostat, konkretnie menda zawiesiła się chyba w pozycji otwarty i ciągle jest otwarty duży obieg.
Do tego obroty po nagrzaniu silnika powyżej 1000, krokowiec wyczyszczony, trzeba szukać dalej.
Oprócz tego, coś nie tak z wycieraczkami - na maxa pracują dobrze, na wolnym biegu część wachnięcia płynnie, część skokowo, nie jest to wina przekładni, raczej silnik lub sterowanie nim. Żeby było śmieszniej, nie działa mi spryskiwanie strony pasażera i tylnej szyby, spryskiwanie strony kierowcy i lamp działa.
Heh, zdaje się że mam zajęcie na kilka weekendów![]()
Jeżeli wycieraczki wracają Ci 'skokami' na czasowym - zwalona elektornika, która jest razem z silnikiem.
Obroty - wymienień najpierw termostat i zobacz czy nie ulegnie to poprawie.
Ta elektronika jest jakoś wyciągalna czy stanowi nierozbieralną całość? Tak się akurat składa, że jestem elektronikiem![]()
No to rozkręcaj.
Jak to jest Twoje hobby?
Gdy byłem u elektryka to właśnie się dowiedziałem ze to jest w silniku(?).
Zależy ile kosztuje sprawny.
Zależy co kto lubi i umie robić.![]()
Może jeszcze przy okazji wiesz może gdzie jest sterownik centralnego? Brakuje mi domykania szyb![]()
Nie "zwalona" tylko brudna - wystarczy wyczyścić. Sposób jest na głównej --> http://www.alfaholicy.org/index.php?...id=70&Itemid=9Napisał J@rek
FORZA ITALIA !
U mnie - przy oświetleniu kabiny.Napisał rysiontko