Jaki koszt tych kosmetyków do aut ( w temacie ile dokładamy ), zadowolony jesteś ?
Jaki koszt tych kosmetyków do aut ( w temacie ile dokładamy ), zadowolony jesteś ?
Ja swoją mam równy rok a zrobiła w tym czasie tylko 6 tys km (obecnie 178.000 km). Na dzień dobry kupiłem łącznik stabilizatora bo od razu stukał i TYLE. Łącznik wziąłem najtańszy jaki był na allegro i też się nie chce popsuć.
P.S i jeszcze na przeglądzie wyszło że amortyzatory oraz hamulce mam lepsze niż rok temu![]()
Były:
159 1.9 JTDM 2006
156 2.4JTD 2002
Dokładnie ja to jedno nadkole za 33 zeta także zakupiłem, dodatkowo Ledy do pozycyjnych i HIDy.
A co za osłonę dołożyłeś, wymieniałeś serię czy coś dodatkowego?
Fajnie że nic się nie dzieje o ile koledzy prawdę pisząDziwi mnie tylko dlaczego Alfy tak strasznie na wartości tracą, przecież jak auto mało awaryjne to nie powinno tak lecieć z ceny?
wszystkie auta przez pierwsze 3 lata swojej eksploatacji tracą około 45-50% swojej wartości . Teraz podam ci przykład mojej 159-tki .Kupiłem nową w salonie za 108 kpln a sprzedałem po 3 latach bezwypadkowej eksploatacji za 60 kpln , czy ten spadek jest taki drastyczny w porównaniu do średniej spadków podawanej przez Eurotax ??
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Dokładnie, taki jest spadek cen aut 3-4 letnich. Dodatkowo dodaj sobie opinię, którą niestety wyrobiły sobie Alfy przez poprzednie lata/modele trochę mnie udane lub wygłaszane przez ludzi opinie dla których zawsze najlepsze są niemieckie z przebiegiem 400 tys km ale "wiarygodnie cofniętym do 150" opinie szeroko czasem rozpowszechnione. I jest jak jest.
o teraz ja ;-))
Po kupnie ( wrzesień-październik 2010 ):
- wywalenie DPF;
- zaślepienie EGR;
- wymiana termostatu;
- opony letnie i zimowe;
Na wiosnę 2011:
- wymiana sprzęgła;
- wymiana koła dwumasowego;
- remap;
- podwójny wydech ultera;
- wymiana nadkola;
- wymiana osłony pod silnikiem;
- wymiana piór wycieraczek;
- wymiana żarówek do świateł mijania;
- wymiana żarówek do świateł pozycyjnych;
- polerka i wyciągnięcie małych dwóch wgnieceń;
- co 10tys. wymieniam olej w silniku;
- co piąta wymiana oleju w silniku - wymiana oleju w skrzyni biegów;
Generalnie moja bella jest teraz tak dopieszczona..... że wreszcie zrobiłem to wszystko z Nią co chciałem
Kwoty sobie daruję![]()
Ostatnio edytowane przez karmal ; 29-08-2011 o 21:55
karmal, a przy jakim przebiegu wymieniales sprzeglo i dwumas?