Witam jak można sprawdzić czy gdzieś nie mam wycieku paliwa, bo na 10 litrach paliwa przy spokojnej jeździe przejeżdżam 60km, a mam 1.8 TS.
Witam jak można sprawdzić czy gdzieś nie mam wycieku paliwa, bo na 10 litrach paliwa przy spokojnej jeździe przejeżdżam 60km, a mam 1.8 TS.
hehe jeśli jezdzisz na bardzo krótkich krótkich odcinkach (2-3 km) to się po prostu przyzwyczaj, bo tak będzie, ale warto podpiąć kompa sprawdzić czy lambda pracuje bo może nieco więcej przez nią żreć i termostat czy działa bo to też podstawa spalania gdy piździ,
na wycieki bym nie liczył, gtv zimą w miescie zeżre bez problemu 15-18 l. pewnie niezależnie czy 1,8 czy 2.0
jak po warszawie te 60km na 10 litrach to i tak niezły wynikwychodzi jakieś 14l/100km? To przy warszawskich korkach to można uznać za dobry wynik...
Born to be wild.
Ja się ostatnio też zdziwiłem, normalnie za 50-54zł robię 100km a teraz... zanim silnik złapie temp. teraz za 54zł to ja zrobie max 85-90km;p wydaje mi się że to normalne w zimie na krótkich odcinkach w mieście;]