Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Zderzak przedni Alfa 147

Użytkownik Romeo Avatar Gopcio
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115KM 2002r

Domyślnie

a ja mam pytanie jesli chodzi o ten GTAlook, bo mam centralny IC i na seryjnym zderzaku musiałem wywalić kratki i wyciąć zderzak, czy zderzak z AutoDS jest pojemniejszy ? czy raczej seryjna głębokość?
    Było AR 145 Boxer 1,6 ---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +

Użytkownik Rowerzysta Avatar Manieq
    Mieszka w
    SS
    Auto
    166 2.4 Collezione

Domyślnie

ale ja uwielbiam 147GTA ))) ......jeśli by mnie było stac na utrzymanie ,to BANKOWO zamieniła by miejsca z mąBunią ,dzwięk poezja ,jak dla mnie V6 Busso niszczy wszystko ,nawet V8 się umywa ,
    mi chodziło o "look gta" na jtdku/tsie ,że tak powiem przerost formy nad treścią.
    pozdrawiam
    PEACE
    Ostatnio edytowane przez Manieq ; 13-09-2011 o 13:05

JohnnyDeformer
    Gość

Domyślnie

Hej Mariusz AutoDS.
    Powiedzmi czy wy robiliscie sami te przeróbki czy to oryginalna GTA? Tak sie sklada ze mam uszkodzony od dołu przedni zderzak i klejenie żywica nic nie daje bo praktycznie przy dotknieciu krawężnika czy zaczepnieiu o trawe rozrywa sie od nowa.
    Dlatego myślę o wymianie, a jak wymieniac to moze wlasnie na taki jak w GTA który wygląda wg mnie bardzo zacnie. Zastanawiam się tylko czy nie obnizy mi auta. Nie chcę zepsuć lini nadwozia, a poza tym jak znam siebie im niżej tym predzej znwou o coś rozwalę .

Widziałem podobny zderzak do tego z ver GTA na allegro boleslawzeglen http://allegro.pl/alfa-romeo-147-zde...800259972.html (wpisałem w allegro zderzak alfa 147 tuning) i widze tam stuningowana alfe, ale progi są zupelnie inne.. jakeis takie wąskie... no i ogolnie wyglada na obniżoną... korci mnie zeby zrobić ja troche na GTA look, ale nie wiem czy to ma sens... Moze ktos inny ma takie doświadczenia to niech cos poradzi i jakie to mniej wiecej koszty. Aha... no i istotna sprawa - ja mam wersje 4 drzwiową.
    Dzieki wielkie za wszelkie sugestie
    Ostatnio edytowane przez JohnnyDeformer ; 14-09-2011 o 18:59

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Jako posiadacz takiego zderzaka mogę odpowiedzieć - zderzak jest niższy niż seryjny co powoduje konieczność zwiększonej uwagi. Zderzak jest dość mocny ale jednak uderzenie o krawężnik załatwi go tak samo jak seryjny. Trzeba bardziej uważać, a najlepiej parkować tyłem

Może kilka zdjęć dla zobrazowania tego o czym mówię:

Ostatnio edytowane przez drift-r ; 14-09-2011 o 21:54

JohnnyDeformer
    Gość

Domyślnie

Kolego drift-r dzieki ci wielkie za te foty. Wygląda to zupełnie nieźle, a mierzyles jakos o ile obnizyl ci sie przód? Jutro sprawdzę jaka jest wysokosc od ziemi do najniższegoo punktu w moim seryjnym zderzaku.

U ciebie wygląda mi to min 3-5cm niżej niż w standardzie....

Tak podpytuję bo latem jeżdzę nad wodę na deskę, a zima na narty i pewnie kazdy wie jak wygladaja waruki do parkowania nad jeziorami czy zima na nie odsniezonym parkingu gdzie czai się pod sniegiem kamień albo bryła lodu....

No i pytanie za 100plt - ile wyszła cie całość? Razem z kratkami i kierunkami?

-----------------------------
    PS. A jeszcze jedno mnie zainteresowalo na tych zdjeciach. W tle widać Julietty ze srerbrnymi listwami okiennymi które wyglądają bardzo zacnie na tym aucie (nawet na tym białym), ale moze ktos próbował zrobic taką operację ze 147ką? Jakś fotka mile widziana... Tak sobie myślę że jakby dac 2cm dolną i 1,5cm górną zrobioną z zagięciem (nie wiem czy taka listwa az tak sie wygnie ale chyba tak bo to guma) to będzie całkiem ok... Hmmm... Moze ktos mialby taka fotkę
    Ostatnio edytowane przez JohnnyDeformer ; 14-09-2011 o 23:13 Powód: Jeszcze jedno...

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

U mnie akurat zawieszenie obniżone jest o jakieś 3cm przez co zderzak ogólnie nie jest zbyt wysoko. Jest wiele krawężników na które zwyczajnie wjechać się nie da. Na "+" można zaliczyć to że zderzak jakoś specjalnie nie wychodzi do przodu dzięki czemu jest zdecydowanie mniej narażony na uszkodzenia. Mnie udało się go już uszkodzić ale było to z mojej winy - nie pomyślałem. Kiedyś sprawdzałem ile jest niższy niż fabryczny i wyszło mi 2-3cm. Najlepiej to widać z różnicy wysokości linii zderzaka i progów.

Co do 3cm wbrew pozorom jest to bardzo dużo - czasem 1cm to różnica między całym a połamanym zderzakiem. Na zimę przewiduję montarz fabrycznego zderzaka by tego nie narażać właśnie na bryły lodu, zaspy śnieżne itp.

JohnnyDeformer
    Gość

Domyślnie

no to mam zagwózdkę...
    tez mysle ze 3 cm to juz jednak wlasnie wbrew pozorom sporo.. a musze kupic taki ktory bedzie mi sluzyl i zima i latem...

kurcze szkoda ze nie ma takiego samego tylko wysokości seryjnego... nawet bym sie nie zastanawial
    Ostatnio edytowane przez JohnnyDeformer ; 15-09-2011 o 00:30

Grzegorz147
    Gość

Domyślnie

A ja mam takie pytanie czy zderzaki z AutoDS mają "standardowo" kratki czy trzeba szukac po allegro lub serwisie? bo jak oglądam np. na Allegro ceny kratek i kierunkowskazów to troszke cena zaporowa, choć nie ukrywam że wygląda to świetnie. Jestem ciekaw jak wy sobie z tym poradziliście.

pozdrawiam

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Jeśli chodzi o kierunkowskazy to są one po około 90zł za sztukę z tego co kojarzę. W przypadku kratek ja wstawiałem z ABSu i wygląda bardzo fajnie. Fotki już wrzucałem wcześniej. Wszystko w temacie z podpisu.

Grzegorz147
    Gość

Domyślnie

Na allegro wyszukałem tylko jeden kierunkowskaz pod zderzak GTA za jedyne....160,00 zł za sztukę. Dlatego byłem lekko zszokowany, a z kratką musze poszukać bo faktycznie jest to jakaś opcja i napewno cenowo wyjdzie lepiej.

Pozdrawiam