witam wszystkich alfistów jako ze pierwszy raz goszcze u was na forum nie jestem pewiem w 100% ze na dobry post trafilem mam podobny problem z moja alfa,mianowicie ze skrzynia selespeed w zeszlym tygodniu odmowila posluszenstwa staneła podczas jazdy zauwazylem ze gdysie otwiera dzwi nie dziala pompka oleju oraz nieustannie swieci kontrolka ze skrzyni,nie szlo wrzucic zadnego biegu,myslalem ze przyczyna jest pompka bo jak zaczalem przy niej ruszac itd to tak chodzby chciala dzialac ale jak by ja cos blokowalo wymontowalem pompke rozebralem wyczyscilem a bylo co i montujac doszedlem do tego ze wina lezala po stronie przekaznika,styki byly luzne,zalozylem wszystko ale kontrola caly czas sie palila pod to pompa wlaczala sie co chwile i dzialala po 20sek, odpowietrzylem uklad (ta srubka na aktywatorze) i dalej to samo dzisiaj postawilem auto na ASO podpieli na kompa ale komputer nie odnotowal zadnych bledow na skrzyni poza tym ze w ukladzie jest za male cisnienie;/ i w serwisie pow mi ze wina lezy po stronie pompki badz czujnika jakiegos tam co jest odpowiedzialny za toaha poza tym odpowietrzyli uklad przez examiner ale nic nie dalo,skrzynia nawet nie reagowala na kalibracje.mieliscie moze takim przypadkiem do czynienia??co moze byc odpowiedzialne za to prosze o pomoc
![]()