Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Alfa Romeo 159 Ti

Użytkownik Maniak resoraków Avatar volgin87
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał Franek Strzelba Zobacz post
    Widzę, że usilnie szukasz wersji TI na polskim rynku... Pytałeś już raz o jakąś minę (coś chyba w okolicach 10.000 euro za silnik 2,4 JTDm z 2008 roku o jakimś śmiesznym przebiegu), a teraz podpytujesz o każdy egzemplarz TI jaki się pojawi na Allegro.
    Powiem Ci szczerze, daruj sobie i zacznij szukać na zachód od Odry, bo w PL podaż egzemplarzy w pakiecie TI jest praktycznie żadna - raz w czas coś się trafi i przeważnie po "przygodach". Jeżeli się nastawiasz na ten pakiet, to radzę przygotować trochę grosza, bo auta w pakiecie TI są z reguły 10-15% droższe od takich samych wersji silnikowych (z tego samego roku) i zorientować się na rynek niemiecki, francuski, holenderski, a jeżeli Ci nie przeszkadzają drobne uszkodzenia lakiernicze to włoski.

Wiem, bo sam przerabiałem temat i nie jest to takie proste jak się wydaje...

W ostatnim czasie była jedna przyzwoita SW TI 1,9 JTDm z 2008 roku, ale nie utrzymała się dłużej niż 2 tygodnie na Allegro.

O ile wiem, to na forum strony głównej AR w Polsce jest user Michał, który ma wersję TI z silnikiem 3.2 na sprzedaż. To prawdopodobnie jest w miarę pewne auto. Ale swoje kosztuje (zgodnie z tym, co pisałem wyżej).
    Szukam usilnie 159 Ti i moze kiedys znajde Jesli chodzi o kase to chce przeznaczyc w granicach 63tys wiec uwarzam ze powinno tyle wystarczyc. Zwłaszcza ze chce wersje silnikowa 1.9 16v ewentualnie 2.4 bo benzyna nie wchodzi w gre.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał volgin87 Zobacz post
    ewentualnie 2.4 bo benzyna nie wchodzi w gre.
    Na 2.4 z zagranicy te 6 dyszek może nie wystarczyć, ze względu na akcyzę, która wynosi 1/5 ceny.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti

Domyślnie

Osobiscie wolałbym 1.9 i za jakis czas wgrał bym jej chipa i tez by było nizle

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti

Domyślnie

Byłem dzisiaj ogladać ta Alfe co podawałem link i wszystko było by spoko gdyby nie to ze cała lewa strona malowana,gosciu na tyle uczciwy ze sam sie do tego przyznal. Auto sprowadzil w Maju niby dla siebie , wymienil rozrzad tarcze i klocki a teraz sprzedaje dziwne no ale cóz.
    To było moje pierwsze spotkanie z wersja Ti i pierwszy raz nia jechałem jako kierowca i powiem szczerze ze nie chce nic innego Tylko TI poprostu sie w niej zakochałem

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia