Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: Alfa Romeo 159 Ti

Użytkownik Maniak resoraków Avatar volgin87
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti

Domyślnie Alfa Romeo 159 Ti

Mnie zastanawia ta sztuka, wyglada interesująco co o niej myslicie, był ktoś z Was może ją oglądać albo ma nie daleko żeby obejrzeć ? http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C19238455.html
    Jedynie co mnie zastanawia to z tyłu niema znaczka 159 tylko samo TI dziwne...

Z góry dzięki za info.

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Ti i brak tych pięknych 19" felg zakrawa na kpinę. Do tego z tyłu jak zauważyłeś brak oznaczenia 159 a do tego znaczek Ti jakiś taki mały i przyczepiony w trochę innym miejscu niż powinien. Wystarczy byle fotka z neta do porównania. Pewnie jakiś "fachowiec" trochę spieprzył robotę . Nie wiem też czy w Ti cała ta aluminiowa konsola nie powinna być ciemna ze szczotkowanego aluminium. Ale pomijając te szczegóły brak felg 19" dyskwalifikuje jak dla mnie to auto jako auto z pakietem TI.

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Trochę czasu już stoi na Allegro - zaczynał bodajże od ok. 65.500 zł (a na pewno od 64.500 zł).
    Do do konsoli, to być może fotka była robiona z fleszem i kolor konsoli wydaje się inny niż w rzeczywistości. Podsufitka i chwyty są czarne, fotele i cyferblaty oraz kierownica takie jak powinny być - w środku wygląda poprawnie
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar volgin87
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti

Domyślnie

A co myślicie o Tej sztuce http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C20778264.html
    Właśnie taka jak ta marzy mie sie od dawna pod warunkiem ze nie jest gdzies klepana. Moze na mnie poczeka bo za 2 miesiące bede kupował Alfinke 159 i własnie w gre wchodzi wersja tylko Ti.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał volgin87 Zobacz post
    Mnie zastanawia ta sztuka, wyglada interesująco co o niej myslicie, był ktoś z Was może ją oglądać albo ma nie daleko żeby obejrzeć ? http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C19238455.html
    Jedynie co mnie zastanawia to z tyłu niema znaczka 159 tylko samo TI dziwne...

Z góry dzięki za info.
    73 tysiące km i ktoś zmieniał w 159 JTD rozrząd? W Niemczech? Gdzie serwis to robi przy 120 lub 150 tysiącach km?
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

a czemu miałby nie zmienić rozrządu ? Dla własnego spokoju to pierwsze co bym zrobił w świeżo kupionym samochodzie.
    Coś mi mówi nazwa Auto Handel Magic.. muszę rzucić okiem w fakturę za moją Alfę.. jeśli to ten sam komis. to gorąco NIE POLECAM!

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Cytat Napisał volgin87 Zobacz post
    Moze na mnie poczeka bo za 2 miesiące bede kupował Alfinke 159 i własnie w gre wchodzi wersja tylko Ti.
    Widzę, że usilnie szukasz wersji TI na polskim rynku... Pytałeś już raz o jakąś minę (coś chyba w okolicach 10.000 euro za silnik 2,4 JTDm z 2008 roku o jakimś śmiesznym przebiegu), a teraz podpytujesz o każdy egzemplarz TI jaki się pojawi na Allegro.
    Powiem Ci szczerze, daruj sobie i zacznij szukać na zachód od Odry, bo w PL podaż egzemplarzy w pakiecie TI jest praktycznie żadna - raz w czas coś się trafi i przeważnie po "przygodach". Jeżeli się nastawiasz na ten pakiet, to radzę przygotować trochę grosza, bo auta w pakiecie TI są z reguły 10-15% droższe od takich samych wersji silnikowych (z tego samego roku) i zorientować się na rynek niemiecki, francuski, holenderski, a jeżeli Ci nie przeszkadzają drobne uszkodzenia lakiernicze to włoski.

Wiem, bo sam przerabiałem temat i nie jest to takie proste jak się wydaje...

W ostatnim czasie była jedna przyzwoita SW TI 1,9 JTDm z 2008 roku, ale nie utrzymała się dłużej niż 2 tygodnie na Allegro.

O ile wiem, to na forum strony głównej AR w Polsce jest user Michał, który ma wersję TI z silnikiem 3.2 na sprzedaż. To prawdopodobnie jest w miarę pewne auto. Ale swoje kosztuje (zgodnie z tym, co pisałem wyżej).
    Ostatnio edytowane przez Franek Strzelba ; 24-09-2011 o 22:00
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    a czemu miałby nie zmienić rozrządu ? Dla własnego spokoju to pierwsze co bym zrobił w świeżo kupionym samochodzie.
    Coś mi mówi nazwa Auto Handel Magic.. muszę rzucić okiem w fakturę za moją Alfę.. jeśli to ten sam komis. to gorąco NIE POLECAM!
    Teraz to auto ma 81 tysięcy km. Jest podobno "świeżo sprowadzone" - czyli rozrząd był wymieniony za granicą. Jeszcze nie spotkałem się z taką sytuacją, żeby jakiś niemiecki, belgijski, francuski czy włoski serwis wymienił w 159-ce rozrząd przed upływem 120 tysięcy km.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

może rozrząd był wymieniany przy okazji jakiejś innej usterki, która wymagała rozebrania rozrządu ?

Sorry za off top ale muszę.
    Tomku KRK wyluzuj trochę, i nie przekreślaj każdej sztuki która nie pochodzi z Twojego komisu.
    Bo Twoje, też pewnie nie są idealne.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    może rozrząd był wymieniany przy okazji jakiejś innej usterki, która wymagała rozebrania rozrządu ?
    Sorry za off top ale muszę.
    Tomku KRK wyluzuj trochę, i nie przekreślaj każdej sztuki która nie pochodzi z Twojego komisu.
    Bo Twoje, też pewnie nie są idealne.
    Pozdrawiam
    Ja tylko zwracam uwagę na pewną rzecz, która do tej pory dziwnym trafem zawsze wyglądała tak samo przy autach z Zachodu. Z racji ich serwisowania w tamtejszych ASO właściciele trzymają się zaleceń serwisu i nie spotyka się takich zjawisk, że ktoś sobie wymienił rozrząd (i zapłacił za to sporo) przy przebiegu 2x niższym, niż powinien. Wymiana mogła być efektem jakiegoś defektu rozrządu, aczkolwiek też jeszcze w tych autach z taką rzeczą się nie spotkałem. Dlatego biorąc pod uwagę tą informację pewnie zadałbym sobie trud zweryfikowania tego faktu w serwisie, w którym rzekomo rozrząd był wymieniony. Auta nie oceniam w żaden sposób - nie widziałem go bowiem na oczy, natomiast ten jeden fakt jest dla mnie mocno zastanawiający i tyle.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia