Moze znacie firme i ich oferte.... http://autobaks.otomoto.pl/alfa-rome...C18086859.html
Moze znacie firme i ich oferte.... http://autobaks.otomoto.pl/alfa-rome...C18086859.html
Chlew taki trochę w tym aucie... Podpytaj właścicieli 159, czy te śruby na podnóżku są oryginalnie, żeby nie okazało się, że to jakaś rzepa po powodzi.
Miernik lakieru w dłoń i do oględzin, bo bezwypadkowy nie znaczy w Polsce niebity...
Ma Kolega racje, te sruby nie wygladaja najlepiej. Poza tym zdjecia podwozia?? Po co???
Wyslalem zapytanie w sprawie tego auta. czekam ale dzis zadzwonie. Mam niestety do pieknego Krakowa ponad 700 kilometrow co nie jest takie proste by z miernikiem wpasc i obejrzec ja dokladnie... ale gdyby ktos na miejscu mial czas i ochote ja sprawdzic to nie omieszkam sie odwdzieczyc smacznym jadlem i napitkiem regionalnym ( Warmia i Mazury )...
Znam firmę bardzo dobrze. I jeśli mam Ci coś doradzić - to raczej się tym samochodem nie interesuj - na 99% jest to auto zwrócone przez klienta do komisu (właściciel komisu nigdy nie był skory do wykonywania jakichkolwiek poważniejszych inwestycji w samochody, a tutaj jest wymienione pół samochodu - i na pewno on tego nie robił).
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Dzieki Tomek KRK. Polegam na Twoim zdaniu.
---------- Post added at 09:35 ---------- Previous post was at 09:26 ----------
I jeszcze do Tomek KRK..... Wiem, ze Kolega zajmuje sie zawodowo AR 159 ale SW. Dla mnie SW jest za duza ( rodzina to tylko 2 dorosle osoby ). Jednakze jesli pojawi sie w obszarze Twego zainteresowania Sedan, prosze o mnie pamietac.
Puściłem Ci wiadomość na PW.
Dzieki sliczne za pomoc
Pewnie nie była prana
Za mało zdjęć- źle, za dużo- też niedobrze... Klientowi nie dogodzi...
Też bym tak pisał o konkurencji...Oczywiście żartuję, bez urazy
Nie mam nic wspólnego ze sprzedającym, nie wiem nawet gdzie ten komis jest, ale nie ma to jak ocenianie samochodu bez oglądnięcia go na żywo...![]()
Ostatnio edytowane przez vanisch ; 01-10-2011 o 20:22 Powód: poprawka
Witam!
Komis znam bardzo dobrze, samochód oglądałem dość wnikliwie oraz nim jeździłem. Naprawdę nie można mieć żadnych zastrzeżeń, nic nie stuka nie puka, wszytko w samochodzie sprawne. Także jak jesteś poważnie zainteresowany to moim zdaniem warto się wybrać do Krakowa.
Co do wypowiedzi Tomek_KRK to brak słów, nie zna samochodu ale już wydaje opinie.....
Wiesz, akurat mogę się spokojnie z Tobą założyć o co chcesz, że historię tego auta znam lepiej, niż TyNo chyba, że jesteś pracownikiem AutoBaks. Zresztą sam zainteresowany dostał na PW masę szczegółów dotyczących tego, dlaczego tyle rzeczy wymieniono w samochodzie. Czy się na to auto zdecyduje - jego sprawa.
---------- Post added at 10:29 ---------- Previous post was at 10:16 ----------
To teraz zastanów się na spokojnie - jeżeli ktoś oszczędza c.a. 150 PLN na porządne wypranie samochodu, przy cenie auta 42 tysiące złotych, to dlaczego nagle wydał c.a. 5000-7000 PLN na naprawy, których dokonano w samochodzie? Naprawdę trzeba być gigantem intelektu, żeby dojść do wniosku, że coś z tym autem było technicznie mocno nie tak i że ktoś MUSIAŁ wykonać te naprawy, żeby auto było sprawne?
Rozumiem - było zarżnięte sprzęgło, wymieniamy sprzęgło, auto jeździ.
Albo była zabita turbina - wymieniamy turbinę, auto jeździ.
Cały czas trzeba pamiętać o tym, że ktoś wykonywał naprawy absolutnie niezbędne, żeby samochód jeździł, a nie po to, żeby się potem chwalić, że wymienił pół auta.
No więc jakim cudem ktoś zabił w jednym momencie w aucie sprzęgło, turbinę, w dodatku wymiany wymagał rozrząd, kolektor ssący i EGR? Do rozpatrzenia są 2 opcje - albo w aucie strzelił rozrząd, a jakieś fragmenty zaworu rozwaliły przy okazji łopatki turbiny, albo coś zostało zassane z kolektora do silnika i także rozwaliło turbinę oraz doprowadziło do uszkodzenia rozrządu lub głowicy.
Oczywiście zadałem sobie trud zadzwonienia do właściciela komisu, żeby dowiedzieć się, co się w aucie stało - i powyższy wywód, chyba dość logiczny, wcale nie mija się wiele z prawdą. Zwierzak dostał na PW informacje, co było przyczyną takiego zakresu napraw i sam sobie będzie decydował, czy auto jest warte uwagi, czy nie.