Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Do Kolegow z Krakowa....

zwierzak
    Gość

Domyślnie Do Kolegow z Krakowa....

Moze znacie firme i ich oferte.... http://autobaks.otomoto.pl/alfa-rome...C18086859.html

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Chlew taki trochę w tym aucie... Podpytaj właścicieli 159, czy te śruby na podnóżku są oryginalnie, żeby nie okazało się, że to jakaś rzepa po powodzi.
    Miernik lakieru w dłoń i do oględzin, bo bezwypadkowy nie znaczy w Polsce niebity...

zwierzak
    Gość

Domyślnie

Ma Kolega racje, te sruby nie wygladaja najlepiej. Poza tym zdjecia podwozia?? Po co???
    Wyslalem zapytanie w sprawie tego auta. czekam ale dzis zadzwonie. Mam niestety do pieknego Krakowa ponad 700 kilometrow co nie jest takie proste by z miernikiem wpasc i obejrzec ja dokladnie... ale gdyby ktos na miejscu mial czas i ochote ja sprawdzic to nie omieszkam sie odwdzieczyc smacznym jadlem i napitkiem regionalnym ( Warmia i Mazury )...

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał zwierzak Zobacz post
    Ma Kolega racje, te sruby nie wygladaja najlepiej. Poza tym zdjecia podwozia?? Po co???
    Wyslalem zapytanie w sprawie tego auta. czekam ale dzis zadzwonie. Mam niestety do pieknego Krakowa ponad 700 kilometrow co nie jest takie proste by z miernikiem wpasc i obejrzec ja dokladnie... ale gdyby ktos na miejscu mial czas i ochote ja sprawdzic to nie omieszkam sie odwdzieczyc smacznym jadlem i napitkiem regionalnym ( Warmia i Mazury )...
    Znam firmę bardzo dobrze. I jeśli mam Ci coś doradzić - to raczej się tym samochodem nie interesuj - na 99% jest to auto zwrócone przez klienta do komisu (właściciel komisu nigdy nie był skory do wykonywania jakichkolwiek poważniejszych inwestycji w samochody, a tutaj jest wymienione pół samochodu - i na pewno on tego nie robił).
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

zwierzak
    Gość

Domyślnie

Dzieki Tomek KRK. Polegam na Twoim zdaniu.

---------- Post added at 09:35 ---------- Previous post was at 09:26 ----------

I jeszcze do Tomek KRK..... Wiem, ze Kolega zajmuje sie zawodowo AR 159 ale SW. Dla mnie SW jest za duza ( rodzina to tylko 2 dorosle osoby ). Jednakze jesli pojawi sie w obszarze Twego zainteresowania Sedan, prosze o mnie pamietac.

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Puściłem Ci wiadomość na PW.

zwierzak
    Gość

Domyślnie

Dzieki sliczne za pomoc

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tarnów
    Auto
    E90, Dedra, Berlingo

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Chlew taki trochę w tym aucie...
    Pewnie nie była prana

Cytat Napisał zwierzak Zobacz post
    Za mało zdjęć- źle, za dużo- też niedobrze... Klientowi nie dogodzi...

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Znam firmę bardzo dobrze. I jeśli mam Ci coś doradzić - to raczej się tym samochodem nie interesuj - na 99% jest to auto zwrócone przez klienta do komisu (właściciel komisu nigdy nie był skory do wykonywania jakichkolwiek poważniejszych inwestycji w samochody, a tutaj jest wymienione pół samochodu - i na pewno on tego nie robił).
    Też bym tak pisał o konkurencji... Oczywiście żartuję, bez urazy

Nie mam nic wspólnego ze sprzedającym, nie wiem nawet gdzie ten komis jest, ale nie ma to jak ocenianie samochodu bez oglądnięcia go na żywo...
    Ostatnio edytowane przez vanisch ; 01-10-2011 o 20:22 Powód: poprawka

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    145 1,6TS

Domyślnie

Witam!
    Komis znam bardzo dobrze, samochód oglądałem dość wnikliwie oraz nim jeździłem. Naprawdę nie można mieć żadnych zastrzeżeń, nic nie stuka nie puka, wszytko w samochodzie sprawne. Także jak jesteś poważnie zainteresowany to moim zdaniem warto się wybrać do Krakowa.
    Co do wypowiedzi Tomek_KRK to brak słów, nie zna samochodu ale już wydaje opinie.....

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Przemo1903 Zobacz post
    Witam!
    Komis znam bardzo dobrze, samochód oglądałem dość wnikliwie oraz nim jeździłem. Naprawdę nie można mieć żadnych zastrzeżeń, nic nie stuka nie puka, wszytko w samochodzie sprawne. Także jak jesteś poważnie zainteresowany to moim zdaniem warto się wybrać do Krakowa.
    Co do wypowiedzi Tomek_KRK to brak słów, nie zna samochodu ale już wydaje opinie.....
    Wiesz, akurat mogę się spokojnie z Tobą założyć o co chcesz, że historię tego auta znam lepiej, niż Ty No chyba, że jesteś pracownikiem AutoBaks. Zresztą sam zainteresowany dostał na PW masę szczegółów dotyczących tego, dlaczego tyle rzeczy wymieniono w samochodzie. Czy się na to auto zdecyduje - jego sprawa.

---------- Post added at 10:29 ---------- Previous post was at 10:16 ----------

Cytat Napisał vanisch Zobacz post
    Pewnie nie była prana
    To teraz zastanów się na spokojnie - jeżeli ktoś oszczędza c.a. 150 PLN na porządne wypranie samochodu, przy cenie auta 42 tysiące złotych, to dlaczego nagle wydał c.a. 5000-7000 PLN na naprawy, których dokonano w samochodzie? Naprawdę trzeba być gigantem intelektu, żeby dojść do wniosku, że coś z tym autem było technicznie mocno nie tak i że ktoś MUSIAŁ wykonać te naprawy, żeby auto było sprawne?
    Rozumiem - było zarżnięte sprzęgło, wymieniamy sprzęgło, auto jeździ.
    Albo była zabita turbina - wymieniamy turbinę, auto jeździ.
    Cały czas trzeba pamiętać o tym, że ktoś wykonywał naprawy absolutnie niezbędne, żeby samochód jeździł, a nie po to, żeby się potem chwalić, że wymienił pół auta.

No więc jakim cudem ktoś zabił w jednym momencie w aucie sprzęgło, turbinę, w dodatku wymiany wymagał rozrząd, kolektor ssący i EGR? Do rozpatrzenia są 2 opcje - albo w aucie strzelił rozrząd, a jakieś fragmenty zaworu rozwaliły przy okazji łopatki turbiny, albo coś zostało zassane z kolektora do silnika i także rozwaliło turbinę oraz doprowadziło do uszkodzenia rozrządu lub głowicy.

Oczywiście zadałem sobie trud zadzwonienia do właściciela komisu, żeby dowiedzieć się, co się w aucie stało - i powyższy wywód, chyba dość logiczny, wcale nie mija się wiele z prawdą. Zwierzak dostał na PW informacje, co było przyczyną takiego zakresu napraw i sam sobie będzie decydował, czy auto jest warte uwagi, czy nie.