Jakbyś znalazł to ja polecam Vredestein Snowtrac 3
Jakbyś znalazł to ja polecam Vredestein Snowtrac 3
A ja w piątek zamontowałem nowe Firestone Winterhawk 2 Evo ... 195/65/15 - ogólnie wrażenia pozytywneNawet nie są szczególnie głośne
Niestety stare letnie już się do niczego nie nadawały, więc na wiosnę czekają mnie zakupy - pewnie drugi zestaw felg 16" lub 17" + oponki (ale pewnie wtedy nie nowe)
@ Mój ALF
Ja kupiłem 16" Goodyeary UltraGripy ostatnio.
Wychwalone w testach wszędzie ale zobaczymy co z tego wyjdzie
Z racji tego że sporo w zimie po górkach niezbyt odśnieżonych jeżdżę chciałem coś fajnego.. Dębice miałem w poprzednim aucie.. 1.5 sezonu OK, później guma chyba twarda się zrobiła bo się strasznie ślizgały na podjazdach
Alfe kupuje się sercem a nie rozumem
Coś z grupy Brigstone, zmieścisz się w cenie, dosyć duży wybór i jakoś też polecana
No to na firestone winterhawk 2 EVO pojechałem z Poznania do Kudowy-Zdrój. Potem po Kotlinie Kłodzkiej jakies 400KM - w tym do podziemnego miasta, kamiennej twierdzy (Srebrna Góra), Błędne Skały, Kopalnia złota - temperatury także poniżej 0*C i nie tylko główne drogi, ale też takie górskie, wąskie i w złym stanie. Były też starty dynamiczne spod świateł itp - ani razu nie zobaczyłem kontrolki ASR
Swoją drogą Alfa też dała radę, ale jak stroma górka to czasem gaz do dechy i efektów zero - trzeba było redukować bieg![]()
@ Mój ALF
ja jeżdzę na tych firestonach i bardzo sobie chwalę. Na śniegu radzą sobie bardzo dobrze. Na asfalcie czasem czuje się niepewnie, choć dopiero co je założyłem i jeszcze nie wyczułem auta. Mogę dodać, że są cichsze niż letnie continentale 215/45 R17.
witam, mam pytanie, czy do swojej alficy 147 1.6 (2001) założę bez problemu oponki o rozmiarze 195/65/15R ( felgi stalowe 6JX15H2 rozstaw 5x98 ) ?
chcę wpakować zimówki i się zastanawiam, bo wszędzie radzą wg książeczki serwisowej montować 195/60/15R , aktualnie mam letnie 185/65/15R. z Góry serdecznie dziękuje za odpowiedź ;-)
Myślę, że spokojnie mogę zamontować ale wolę się doradzić
dzięki !!
wejdą bez problemu. nie raz widziałem 147 na tym rozmiarze. różnica będzie wielkości 5mm
Ja akurat mam zimówki 185/65R15 i takie są zalecane z tego co pamiętam. 195/65R15 będą ten centymetr szersze i trochę wyższe więc nie stanowią problemu.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]