Ja w moją włożyłem około 1000zł po kupnie i dodam że nie robiłem np rozrządu bo nie ma jeszcze takiej potrzeby,robiłem zawieszenie i wymianę płynów i jak na razie czyli od roku jestem zadowolony ;d zrobione 10tyś.km i trochę słychać prawy wahacz górny no ale wymienię go po zimie sam(za oszczędzę i wiem co włożę) i bd git;D jak na razie w moim ts nie mam na co narzekać oprócz spalania ;/ 10l/100km w koło komina.Czasem chwile po odpaleniu odezwie się wariat ale kiedy nadejdzie czas na rozrząd i uporam się z tym za jednym razem;D
Kolega może robił 3 razy zawias ale różne były tego powody...mnie np robili końcówki drążków,wahacze górne oraz łączniki stabilizatora a po 2 tygodniach wymieniali gumy na stabilizatorze.
Ostatnio edytowane przez zwoli ; 24-10-2011 o 17:35
Bywa, swoją kupiłem za ok. 10 000 PLN, następnie po zakupie drugie tyle wsadziłem żeby zrobić z nią porządek, śmigam cały czas i jedyne co mi się przytrafiło ostatnio to awaria alternatora no i rozwaliłem osłonę przegubuCzeka mnie jeszcze regulacja zaworów, wymiana miski olejowej, przy okazji rozrząd i ciekawe co jeszcze wyjdzie w praniu ..... ale robie to tylko dlatego bo kocham Alfy ..... a dodam że jeszcze mam Ducati i też miałem z rok pod górkę po zakupie, ale teraz jest OK
![]()
kolego dopisujac co zrobilem w swojej to w ciagu ostatnich 3 miesiecy wydalem 5500zl alusy 17 cali malowanie calej konserwacja lampy z soczewka progi i caly srodek carbon na przyszly rok planuje zakup czerwonej skory nie moge sie naia nacieszyc a mam kolege ktory pokupywal nadrosze czesci do swojej zawieszenie itd. i chodzi z usmiechem na twarzy
Aaaa właśnie, zapomniałem o felgach i oponach a w planach zrobić porządek z wnętrzem, malowanie całej budy, wymiana wszystkich uszczelek i może szyb, wymiana "baranów" (ale już mam) ........ no i jeszcze kompletny układ wydechowy i pewnie chip oraz może większa turbina ........ ale nie wiem czy będe miał cierpliwość do tego wszystkiego i kasęAha jeszcze Audio i wymiana głośników
![]()
Mam takie dziwne wrażenie, że chyba kolegę demotywujemy tymi kosztami![]()
W rzeczywistości nie jest tak źle, po prostu Alfa wzbudza taką chęć dbania o nią![]()
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Myśl co chcesz, ale to bardziej taki trójkącik... Alfa Romeo i Ja![]()
Ja mam dwie Alfy 147 i 156. Pierwszą kupiłem w nie najlepszym stanie. Zawieszenie cale było do roboty, maska oba przednie nadkola i drzwi przednie z obu stron. W Alfie żony wymienione jest na dzień dzisiejszy caluteńkie zawieszenie koszt 1900 zł. z robocizną, a wymienione przy okazji świece żarowe, przepływomierz powietrza. Blacharkę zostawiam na wiosnę. Po zimie bezpieczniej. W mojej 156SW mam do wymiany olej, filtry. Reszta OK.