Krawat...
V6 tez ma dwumas
A jezeli chodzi o temp to fakt ze najlepiej z szalenstwami poczekac az wskazowka temp sie ruszy.
A z cala reszta to juz koledzy sie posprzeczaja![]()
Krawat...
V6 tez ma dwumas
A jezeli chodzi o temp to fakt ze najlepiej z szalenstwami poczekac az wskazowka temp sie ruszy.
A z cala reszta to juz koledzy sie posprzeczaja![]()
w takim wypadku mozna by zrozumiec, ze wg Ciebie EGR jest potrzebny, bo jego zaslepianie jest zbedne ? swietnie![]()
EGR mam wywalony z softu kompletnie, moja blaszka ktora wcisnal cinek jest kolego ze 4-5 razy grubsza niz ta od piwa, ktora niby mozna sobie zastosowac - smiech na salii na pewno tez od tej z allegro, wiec zupelnie nie chodzi mi o "stop" z ktorego sa obie zrobione ....
..... powered by www.cinsoft.pl
Może i faktycznie źle zinterpretowałem powyższą wypowiedź, przyznaje, Lecz na pierwszy rzut oka, jest ona delikatnie nie czytelna i można ją źle zrozumieć.
Wiesz dla mnie 1590 kg to nie jest grupo ponad 1500, bo dalej mamy kombinację 15 na początku, a bym się upierał, że grubo to co najmniej z 1800kg, ale to też jest kwestia interpretacji, gdyż dla przeciętnego polaka słowo grubo ponad, przy sumach rzędu 1000 nie znaczy że 100 więcej to grubo.
Co do turbo myślę, że masz wiedzę taką jak ja, więc dalsza polemika może nie mieć sensu, gdyż będzie to upominanie się o drobne słowa w które można ubrać pracę turbiny aby język techniczny zgadzał się z rzeczywistością, chwalił się nie będę skąd znam temat ale jeżeli chodzi o turbo to myślę że wiem co gdzie i jak :-p
Jeżeli chodzi o jej pracę, to obaj wiemy jak ona pracuje, to że ona się kręci to oczywiste jest i że ładuje cały czas, bo spaliny gdzieś muszą uchodzić, A to jej nie szkodzi, ale to tyle.
Generalnie rzecz biorąc koniec chwytania za słowa :-) pozdrawiam serdecznie.
---------- Post added at 14:18 ---------- Previous post was at 14:12 ----------
Chodziło mi raczej o zbędność wyspecjalizowanej mega super ultra blaszki, której zadaniem jest zatrzymać ciepłe powietrze. Ale to na marginesie :-) Czy EGR jest potrzebny?? Nie pisałem że jest. EGR służy do ochrony środowiska przed spalinami z naszych wozów napędzanych ropą.
Cieszę się twoim szczęściem, że masz tak grubą blaszkę i niech Ci służy. Ja mam cienką wyciętą z piwa tyskie. I jeżeli uważasz że twoja jest lepsza bo jest super ekstra i specjalna, to niech tak będzie, pozdrawiam.
nie, nie uwazam ze jest mega super ekstra, tylko jestem zdania ze wytrzyma dluzeja Twoja sie poprosu przepali jak u mojego ojca w Cromie, bo jakis szpec taka wlasnie tam zalozyl, na cale szczescie nie wleciala do kolektora - bardziej o to mi chodzi, no ale ... miej z Tyskiego oczywiscie tez
![]()
..... powered by www.cinsoft.pl
dziękuję wszystkim za odpowiedzi i porady. Dzięki wam udało mi się już osiągnąć na komputerze spalanie rzędu 10,5-11,3 i to jeżdżąc po mieście dość dynamicznie.
Co prawda dzisiaj jeszcze zaliczyłem małą wpadkę chcąc szybko ruszyć ze skrzyżowanie , czyli obroty 4.000, sprzęgło i..potoczyła się powoli , dopiero op chwili nabierając prędkości.
Ciężko mi przywyknąć do dość krótkich biegów...
ale powiedziałem daję nam 6 miesięcy (czyli tyle ile potrzeba by US mnie nie ścigał) i albo się dogadamy, albo będę zamieniał na 2.0 TB lub 3.0 V6
Tak fakt, przepraszam
Wcześniej miał kappę i temprę![]()