Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Co sadzicie o tej Alfie 164 Q4 ??

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    To samo dotyczy tuningu i podobnych modyfikacji czy to wizualnej czy technicznej.
    Jednym słowem wyluzujcie... bo staniemy się pośmiewiskiem dla innych
    dziękuję za uwagę i czas poświęcony na przeczytanie postu. i czekam na ostrzeżenie za wyłamanie się
    Szanowny kolego, jak na razie w działach moderowanych przezemnie jeszce nikt nie dostał ostrzeżenia za jak to napisałeś "wyłamanie się".
    Tak, że tą wypowiedz odebrałem bardzo osobiście jako jeden z dwóch moderatorów tego działu, mnie miałeś okazję poznać osobiście i jeśli uważasz, że należę do osób:
    Cytat Napisał mrutyna
    Zaczyna sie robić z tego taka sekta wyznawców AR z hasłem przewodnim: "wpadłeś między wrony to kracz jak one".
    jest mi niezmiernie przykro.
    Jeśli chodzi o tuning to dziwnym trafem jest całkowicie osobny dział poświęcony temu zagadnieniu, dla ludzi posiadających LPG jest również osobny dział
    To jest forum i do puki przestrzegasz regulaminu możesz wyrażać swoje zdanie na dany temat, powtórzę: wyrażać swoje zdanie
    Kolega Piotrek1987, napisa:
    Cytat Napisał Piotrek1987
    dla mnie jets to zbrodnia popełniona na motoryzacji.
    W wielu kwestiach nie zgadzam się z wieloma userami na tym i nie tylko na tym forum, ale założenie forum jet takie jakie jest i należy to szanować.
    Tak więc mrutyna, wrzuć na luz, na tym forum były już duże i małe sprzeczki, a czasami nawet awantury, nie chcemy już tego.
    Bez względu czy jeździsz super nową, czy bardzo starą Alfą, czy jest ona tuningowana czy jest w niej gaz czy nie, jesteś członkiem rodziny Alfaholików i traktuj innych userów tego forum jak rodzinę którą sie ma, bo rodziny się nie wybiera :mrgreen:

Pozdrawiam

Robert

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    164 Q4

Domyślnie

Dziekuje kolegom za udział w dyskusji, wiem że nie wszyscy beda sie ze mna zgadzac. Głownym celem mojej wypowiedzi było poddanie w watpliwosc prawdziwosci opisu tego samochodu. Nie wiem jak pozostałe osoby które wypowiadaj sie w tym poscie ale ja wiem ile kosztuja poszczególne czesci do tego samochodui moge powiedziec że jesli ktos zrobił kompletny układ wydechowy do tego samochodu za 1500zł to na pewno nie jest on wykonany dobrze i trwale, co z koleii pokazuje że facet oszczedza na wydechu na paliwie i mam pytanie na czym jeszcze?? Moja rada jest prosta trzeba bardzo dokładnie sprawdzic stan tego auta gdyż jak powtarzam można sie wpakowac w naprawde spore koszty. Koledzy pisza że kazdy ma prawo robic ze swoim autem co chce to prawda. Zastanówmy sie jednak jak bedzie wygladała motoryzacja gdy ludzie zaczna wkładac instalacje gazowe do zabytkowych samochodów. Pojawia sie pytanie czy auto ma byc zabytkowe czy użytkowe. Jak dla mnie auto kolekcjonerskie kojarzy sie z samochodem w 100% orginalnym gdzie nie oszczedza sie na podstawach. Osobiscie uwarzam że jesli ktos chce sie uwarzac za kolekcjonera to musi sie liczyc z wydatkami a nie szukac oszczednosci na kazdym miejscu.

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał AR_33
    Cytat Napisał mrutyna
    To samo dotyczy tuningu i podobnych modyfikacji czy to wizualnej czy technicznej.
    Jednym słowem wyluzujcie... bo staniemy się pośmiewiskiem dla innych
    dziękuję za uwagę i czas poświęcony na przeczytanie postu. i czekam na ostrzeżenie za wyłamanie się
    Szanowny kolego, jak na razie w działach moderowanych przezemnie jeszce nikt nie dostał ostrzeżenia za jak to napisałeś "wyłamanie się".
    Tak, że tą wypowiedz odebrałem bardzo osobiście jako jeden z dwóch moderatorów tego działu, mnie miałeś okazję poznać osobiście i jeśli uważasz, że należę do osób:
    Cytat Napisał mrutyna
    Zaczyna sie robić z tego taka sekta wyznawców AR z hasłem przewodnim: "wpadłeś między wrony to kracz jak one".
    jest mi niezmiernie przykro.
    Drogi kolego Robercie nie mam nic do Ciebie oczywiście poznałem osobiście i na prawdę nie chodziło mi o Ciebie w tym wypadku, jesteś spoko koleś aby nie napisać że przypadłeś mi do gustu
    Cytat Napisał AR_33
    Jeśli chodzi o tuning to dziwnym trafem jest całkowicie osobny dział poświęcony temu zagadnieniu, dla ludzi posiadających LPG jest również osobny dział
    tak oczywiście jest inny dział ale do tego działu trafiają różne linki znalezione w sieci i ludzie komentują samochody tuningowane, LPG, ich właścicieli itd.
    Cytat Napisał AR_33
    Tak więc mrutyna, wrzuć na luz, na tym forum były już duże i małe sprzeczki, a czasami nawet awantury, nie chcemy już tego.
    Robert nie zamierzam się kłócić chciałem zwrócić tylko uwagę na to że może ja w tym przypadku trochę przesadziłem ale nie uważasz że wiele ludzi na tym forum przesadza z oceną innych :?:
    Zauważ że niektórzy jak widzą LPG w samochodzie AR z silnikiem 3.0 albo innym nawet 1.6 to nóż się w kieszeni otwiera i sprawiają wrażenie że mogli by za to zabić :shock: :shock: :shock:
    Cytat Napisał AR_33
    Bez względu czy jeździsz super nową, czy bardzo starą Alfą, czy jest ona tuningowana czy jest w niej gaz czy nie, jesteś członkiem rodziny Alfaholików i traktuj innych userów tego forum jak rodzinę którą sie ma, bo rodziny się nie wybiera :mrgreen:
    ja się cieszę akurat że trafiłem do takiej rodziny i nawiasem mówiąc z tatą też sie czasem kłócę
    Głownym celem mojej wypowiedzi było poddanie w watpliwosc prawdziwosci opisu tego samochodu.
    większość ludzi bajeruje jak sprzedaje samochód co nie oznacza ze wg. mnie jest to ok...
    jesli ktos zrobił kompletny układ wydechowy do tego samochodu za 1500zł to na pewno nie jest on wykonany dobrze i trwale, co z koleii pokazuje że facet oszczedza na wydechu na paliwie i mam pytanie na czym jeszcze??
    Wydech, kwestia względna my wiemy że to nie tylko końcowy tłumik ale większość uważa że ten końcowy to właśnie układ wydechowy.
    Jak dla mnie auto kolekcjonerskie kojarzy sie z samochodem w 100% orginalnym gdzie nie oszczedza sie na podstawach. Osobiscie uwarzam że jesli ktos chce sie uwarzac za kolekcjonera to musi sie liczyc z wydatkami a nie szukac oszczednosci na kazdym miejscu.
    dla nas koneser to koneser. Ale ludzie używają słów znaczenia, którego nie znają. Wystarczy wpisać na allegro, koneser, konesera, koneserski, zobaczycie jakie wynalazki tam można kupić co niby są koneserskie a tak na prawdę to przynajmniej połowa to chyba dla koneserów kiczu i śmieci...
    i jeszcze raz Rober nie chciałem Cię urazić i Piotrek Ciebie również, jak kogoś czuje się urażony to przepraszam nie chciałem ops:

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    164 Q4

Domyślnie

Uważam że powiedziałem już wszystko co miałem do powiedzenia. Mam nadzieje że ktos po obejrzeniu tego samochodu umiesci na forum zetelny opis i bede mogl go skonfrontowac z moimi przypuszczeniami. Bede szczesliwy jesli okaże sie ze jestem w bledzie i autoko to bedzie zadbane a jego nowym posiadaczem stanie sie człowiek który doceni jego prawdziwy charakter

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

piotr a nie pomyslales ,ze wstawil lpg aby wlasnie miec kase na na remonty? a co do ceny jezeli alfa jest taka jak opisuje sprzedajacy to warto ,ale to mozna dopiero stwierdzic po obejzeniu
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    164 Q4

Domyślnie

Może masz racje. Dlamnie jednak założenie instalacji LPG po to by miec pieniadze na remonty jest raczej dziwne. Swego zdania nie zmienie do czasu aż ktos przedstawi rzetelna i osobista recenzje tego pojazdu. A co do ceny to wydaje mi sie troszke za mała jak za auto w takim stanie jaki widzimy na zdjeciach i jaki wynika z jego opisu. Ale to tylko moje odczucia.

Mam jedno pytanie odbiegajace od tematu od czego zależy czy listwy boczne w 164 sa pomalowane w kolor nadwozia czy też nie??

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix
    piotr a nie pomyslales ,ze wstawil lpg aby wlasnie miec kase na na remonty?
    No nie żartuj sobie wstawił gaz :shock: ale za ile do V6 ?????? nie lepiej było zrobić swapa na 1.4 :mrgreen:

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

andrzeju witam :mrgreen: tez sie zastanawialem co tam za instalacje wstawil gdyby byla sekwencja pewnie by sie pochwalil no i kosztowala by go ze 4000 zl. alfa generalnie jest trudno sprzedawalna a juz z 3l silnikiem i do tego q4 znalezienie kupca jest prawie rowne 0 no chyba ,ze trafi na takich napalencow jak my ale nas jest malutko.
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Witam witam <piwo> Oczywiście auto godne uwagi jest tylko jedna wada ............. wiadomo o co chodzi :mrgreen:

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

tomkap
    Gość

Domyślnie

Insatalacja jest włoskiej firmy Landi i do najtanszych nie należy. Tania i dobra jest za to polska Stag i kosztuje ok.2500zł.Wydaje mi se że auto było juz sprowadzone z taką instalacją bo w polsce prawdopodobnie zakładałby Staga.Ponadto dodam że każdą instalację można przełączyć by samochod jezdził tylko na benzynce, jeśli tak ktoś woli.