Wiem że można sprawdzić ale T.S jest w Koszalinie a ja w Szczecinie.Po prostu pytam bo chcę wiedzieć od czego zacząć a nie błądzić po omacku![]()
Wiem że można sprawdzić ale T.S jest w Koszalinie a ja w Szczecinie.Po prostu pytam bo chcę wiedzieć od czego zacząć a nie błądzić po omacku![]()
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Udało się. Bella już ze mną rozmawia![]()
Problem leżał po stronie czujnika takiego jak w poniższym ogłoszeniu:
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-1-...968190246.html
Wymieniono jeszcze cewkę bo ponoć pracował na 3 cylindrach, choć nie wydaje mi się bo pracował pięknie.
Póki co odpala i jeździ. Ciekawe jak będzie z paliwem. Przed usterką brała 18l/100 km !
dołączę się do wątku mam alfe146 1.4 16v 5lat pilnowalem wszystkiego rok temu przy wycieczce w góry pod górkę straciła moc ale na druki dzień było ok przejechałem 400 km do domu i od tamtej pory raz na jakiś czas zaczeła na gorącym silniku przebierać itracić moc po 20 minutowym odpoczynku jechała dalej potem problem się pogorszył już przy krutkich dystansach traciła moc ale zauważyłem żejak jadę i zgaszę silnik w jezdzie i zapalę zpowrotem to moc wraca i tak przez 2minuty pote trzeba zgasić i znów odpalić jechać dalej. Jak jest zimny to idzie jak buża gdy dostanie pierwszą kreskę temp zaczyna mulić a przy wciśnięciu pedału gazu do konca strzela. Teraz najlepsze wymieniłem kable,swiece,sondę, przepływka dobra byłem na kompie nic nie swieci tylko zauważyłem lekkie skropliny w pierwszym cylindrze jak swiece wymieniałem, doda że woda nie ubywa. na zimnymda się jechać do 3500 po nagrzaniu muli po zgaszeniu i odpaleniu jak się nie przekroczy 2000 obrotów to się jedzie do puki temperatura nie skoczy do 90 potem trzeba robić odpoczynek bo z miejśca nie można ruszyć załamuję sie czy tego auta nie zezłomować dalsze inwestycje są chyba bezsensowne. trzymam ją tylko przy rzyciu i chcę ratować bo jest pięknie utrzymana i mimo że trochę lat ma to ludzie się zachwycają.
No to pewnie czeka cie to samo co kolegę, wymiana czujnika położenia wału
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
drogi ten interes bo trace nadzeje i na ile to pewne bo jeszcze parę dodatków i przekroczę wartość autaw moją nażeczoną mniej inwestuję rocznie co w tą alfe za 3 miesiące
![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
wiesz ona zobaczyła ten samochud i zapragnęła go mieć a ja się zakochałem w trakcie pierwszej jazdydlatego oboje żałujemy że nieda się na wycieczkę pojechać
Auto do ogarnięcia tylko nie trzeba się łamać. To o czym piszesz jak już wspominał mój przedmówca wskazuje właśnie na owy czujnik. Wymień, jak masz pojęcie to sam dasz radę.
Ja mam wrażenie, że po wymianie Bella zaczęła mniej palić.
Zauważyłem, że mam jeszcze termostat do wymiany bo łapie max 50 stopni i tu pewnie też tkwi przyczyna wysokiego spalania ale mam nadzieję że jak to ogarnę to będzie dobrze![]()
zokazji swiont dostałem nowy prezent od swojej alfy po wymianie czujnika dostała kopyto ale na pierwsze parę sekund potem znowu to samo szlak mnie trafia znowu pieniąszki wbłoto, dzięki panowie za wasze chęci chyba poszukam nowego silnika!