dziś odbieram wyszlifowany wał i korby bo też dostały owalui trzeba będzie to poskładać...mam nadzieje że trochę to pojeździ ;p
zalecacie coś co warto od razu zrobić przy okazji tego remontu?? i w końcu jaki olej teraz zalać?
Valvoline MaxLife 10w40![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
No może być i Motul, chociaż ja bym obstawiał 6100 10W40, chyba, że kolega bardzo katuje auto, wtedy nawet nad 10W60 warto myśleć.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
nie no motul odpada w razie czego gdzie ja taki olej dostne...zastanowię się nad tym valvoline chociaż to też nie jest popularny olej...obydwie głowice mam już zrobioneauto nie jest katowane, przeciwnie jeździ rzadko takie niedzielne auto. Dostaje tylko czasem obrotów tak na przedmuchanie katalizatora;p Właśnie myślałem nad mineralnym bo 3 raz silnika nie chcę już robić. Gdzie dostane w ogóle takie oleje o których mówicie?? za szlif wału z panewkami plus dwie korby zapłaciłem 400pln....
Motula dostaniesz w każdym, porządnym sklepie motoryzacyjnym, albo u naszego forumowego amigasa. Mało popularny olej to zły olej? Mi się zawsze wydawało że im popularniejszy, tym częściej podrabiany. Chcesz olej wysokiej jakości to albo Motul, albo Valvo, ze wskazaniem na ten pierwszy, no chyba że nie zależy Ci na tym silniku to wlej jakiegoś lotosa, albo castrola![]()