dzis przetesuje twoj patent
dzis przetesuje twoj patent
niestety tak nie dalo rady,ale rozwiazalem sprawe inaczej mianowicie przewod byl tak naciagniety iz nie dalo sie podniesz za wysoko calej obudowy wiec dostalem sie do spinki cinkim srubokretem i naciskajac ja delikatnie na braila wtyczka wyskoczyla przy montarzu udalo mi sie przewod delikatnie wyciagnac i uratowalem jakies 3cm ale wyciagnac go bylo ciezko.Teraz swieca sie wszystkie zaroweczki i wyglada tak jak powinno
mar77, a nie wiesz co to jest za puszka pod swiatlem trzeciego stopu??
Odbiornik centralnego zamka.Napisał Michal166
Czy przepalona jedna z tych żarówek (chodzi właśnie o trzecie światło stopu) będzie powodowała świecenie się kontrolki na desce? Czy szukać przyczyny gdzie indziej?
Awaria Świateł
Lampka pozostanie zapalona przez około 15 sekund po fazie kontroli check, gdy wystąpi awaria następujàcych świateł:
– Świateł mijania;
– Świateł drogowych;
– sygnału świetlnego (tylko reflektory z żarówkami ksenonowymi);
– Świateł pozycyjnych;
– Świateł kierunkowskazów;
– Świateł stopu;
– trzeciego światła stop;
– tylnych świateł przeciwmgielnych;
– oświetlenia tablicy rejestracyjnej.
Zapalenie lampki oznacza przepalenie jednej lub kilku żarówek, bezpiecznika lub przerwę w połączeniu elektrycznym. Po obróceniu kluczyka w położenie MAR
lampka zapala się, ale powinna zgasnąć po około 5 sekundach.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Trzeba będzie w takim razie posprawdzać, bo wygląda, że wszystko się świeci (oprócz jednego segmentu trzeciego światła stopu), a jednak kontrolka na desce dłużej się świeci...
Kolego zanim zaczniesz grzebać w żarówkach i kablach szukając tej która powoduje taki przypadek
zrób quiz z pytaniem komu gaśnie ta kontrolka od razu
sprawdzałem wszystkie żarówki i połączenia i dałem sobie na wstrzymanie a niech się pali i tak potem franca jedna gaśnie ( i takim mam sposób na tą kontrolkę)