Regeneracja to tylko wymiana łożysk i uszczelek. Jeśli są tłoki porysowane i nieszczelne to zregenerować się tego już nie da.
Regeneracja to tylko wymiana łożysk i uszczelek. Jeśli są tłoki porysowane i nieszczelne to zregenerować się tego już nie da.
I pamietajcie, że sprężarka z 2,4 JTD z 1999 nie podejdzie do auta z roczników 2000 wzwyż. Jest całkiem inne jej mocowanie. Przerabiałem to na właśnej skórze i jeżeli ktoś szuka sprężarki do 166 2,4 10V to rocznik auta jest bardzo ważny w doborze dopowiedniej.
[C
a w wersjach benzynowych też się różnią mocowania? moja padła i musze pilnie wymienić, chce kupić używkę ale nie wiem czy bedzie pasować np. od 3.0
Na sprężarce masz tabliczke znamionową- czy tam naklejke taka z nazwa producenta i typem sprężarki. Odczytaj dokładnie typ sprężarki jaką masz u siebie i takowej szukaj. Nie ma sprężarek tej samej firmy o tym samym symbolu , które sie różnią mocowaniami. W jtd do 99 montowali DENSO a od 0 chyba sanden czy coś innego.Masz rzadki silnik i najlepiej zrovic tak jak pisze. Mysle ze bez problemu kupisz sprezarke od innej V i podejdzie ale podstawa to dane z tabliczki.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 26-03-2014 o 21:13
[C