Kudłaty, może łożysko sprzęgła albo ogólnie coś ze sprzęgłem?
Ogólnie jest tak dużo możliwości, ciężko się wstrzelić. Póki nie sprawdzisz to tak naprawdę nie będzie wiadomo
Kudłaty, może łożysko sprzęgła albo ogólnie coś ze sprzęgłem?
Ogólnie jest tak dużo możliwości, ciężko się wstrzelić. Póki nie sprawdzisz to tak naprawdę nie będzie wiadomo
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 09-03-2012 o 21:36
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Kola zebate to leca po lozyskach.I zawsze odglosy sa slyszalne pod obciazeniem patrz przyspieszajac.![]()
Okazało się, że łożysko wymieniłem profilaktycznie a trzeszczenie jak było tak jest dalejTrzeba będzie szukać dalej. Jakieś 5-7tyś km wymieniałem oba przeguby z prawej strony a Max Gear, może w tym tkwi problem? Znów trzeba będzie rozbierać półosie, ech....
Znacie tego producenta? Może przez przypadek kupiłem jakieś badziewie?
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
marka znana, ale nie jest to szczytowa jakość, raczej przeciętna, może to jest powodem
najlepiej byłoby przełożyć całą półoś z innego auta i zobaczyć jak będzie
verdebiancorosso
Właśnie i z tym będzie problem, nie mam jej skąd wziąć. Rozbiorę przeguby, wyczyszczę ze smaru i dokładnie obejrzę.
może same przeguby są ok, ale 'trzeszczą' na wielowypustach półosi, bo tam jest coś nie tak
w sumie też mem jeden przegub wymieniony (nie pamiętam marki), kupiony u Pablo. ale nawet nie łączyłem tych odgłosów z jego wymianą, bo usłyszałem je długo po tym, po kilku miesiącach
verdebiancorosso
Rozebrałem dla odmiany lewą półoś, okazało się że przegub wew ma trochę luzu. Wymienię jutro i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jak ta dalej pójdzie to wymienię wszystko co związane z napędem ale w końcu przestanie mi trzeszczeć![]()
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 11-03-2012 o 17:40
oby przestało![]()
verdebiancorosso
Jak już wcześniej pisałem, wymienię chyba wszystko co się da bo wymiana przegubu wewnętrznego nic nie dała. Jak było tak jest dalej...
EDIT: kolejny podejrzany - rolka prowadząca paska urządzeń pomocniczych, na pewno jest zajechana. Piszczy jak obdzierana ze skóry, po demontażu wyraźne oznaki agonii
Dziwna sprawa, dziś pojeździłem i nagle cisza, nic nie trzeszczy!?
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 13-03-2012 o 11:57
Dziwna sprawa, dziś pojeździłem i nagle cisza, nic nie trzeszczy!?[/QUOTE]
chyba każdy alfistii zna przykład samo naprawień w Alfie![]()
Bella Machina..........moja miłość