Ostatnio edytowane przez Paazik ; 05-03-2012 o 13:13
Jeszcze za nim zaczniesz odkrecac to polewaj odrdzewiaczem. Po wyciagnieciu oklep pozadnie. Potem przecinaki poklepuj pierscien zeby troche odpuscil, chociaz drgnal. I szczypczyki do pierscieni zewnetrznych. A potem wszystko w rekach i mlotku![]()
I po sprawie.
- wysprzęglik LPR lux pasuje, wszystko idealnie
- nie wiem dlaczego, może w miarę młode i zadbane autko :-) , ale u mnie nie było nic zapieczone, wężyk odkręciłem bez problemu, seger również, bez wd 40 itp.
- musiałem dość długo jeździć z lekkim wyciekiem, płyn gromadził się pod kapturkiem
- teraz sprzęgło nie dość, że lekko chodzi to i bierze prawidłowo, czyli w połowie, a nie od dołu ( jak bierze wam od samego dołu to na bank zapowietrzone)
Rady przy wymianie:
- odkręcamy wężyk elastyczny tej bańki antywibracyjnej i zatykamy go małym gwoździkiem nawiniętym szmatą
- odkręcamy całą konstrukcję z wysprzęglikiem -3 śruby 13, spokojnie grzechotką z przedłużką od góry
- odginamy bolec uniemożliwiający obrót wysprzęglika
- odkręcamy przewód od wysprzęglika i na bok z nim
- ściągamy harmonijkę i bolec i na imadło, młot w rękę i wbijamy wysprzęglik (uwaga nie za mocno, aby nie wykrzywić konstrukcji)
- czyścimy wszystko i montaż w odwrotnej kolejności
- uwaga najpierw zakładamy harmonijkę na nowy wysprzęglik, dopiero potem przeciągamy przez nią bolec (ja zrobiłem odwrotnie i bawiłem się 15 min)
- odpowietrzanie..hmm około 30 razy odkręcanie odpowietrznika (pompujemy kilka razy i odkręcamy przy wciśniętym pedale, na początku pedał będzie martwy, ale za około 12 odkręceń odpowietrznika, powoli twardnieje)
To co u mnie pękło to nasadka na bolec stalowy z teflonu (występuje tylko w oryginalne) LPR ma całą stalową(lepsze rozwiązanie moim zdaniem).
Poniżej fotki starego syyfiastego wysprzęglika i nowego :-). Pozdro, dzięki za wszelką pomoc.