Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Z lakierem oszczędnie - kilka cienkich warstw by się koledze nie zlało. Suszarka do włosów do podsuszania wskazana. Powodzonka.
AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
AR 164 3.0 V6 - sprzedam części
Tak, chłopaki dobrze działają i za dobrą kasę, ale tak jak pisałem mi trochę po znajomości robili wiec nie wiem jak standardowo policzą. Kumpel miał zastrzeżenia co do jednej, pojechał i mu poprawili, więc solidni są. Widziałem tam full felg więc dużo ludzi im zaufało, leżały nawet jakieś 22 calowe monstra od Porsche czy Audi.
Sam sobie tak nie zrobisz profesjonalnie jak koledzy piszą, najlepiej zdjąć koło, porządnie wypiaskować, lakier nie tylko z zewnątrz ale i od wewnątrz, bo tak to będzie prześwitywał inny kolor jak masz telefony...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Ja o gruszce a wy o pietruszce. Pisałem przecież że chce je narazie lekko podpicować a wy mi wszyscy radzicie oddać do mega profesjonalnego zakładu. Kurde ja te felgi zrobię sam i zobaczycie jaki będzie efekt. Pozatym nie mam telefonów tylko takie felgi jak na zdjęciach w pierwszym poście. Jedynie Andy1970 podał konstruktywne podpowiedzi i za to mu dziękuję. Zdjęcia niebawem.
Litosci. Taka naprawa nie ma sensu, szkoda czasu. Powloka rozpuszczalnikowa bedzie nietrwala, podatna na odpryski. Wg mnie na felgi tylko proszek po wypiaskowaniu w dobrym zakladzie. Wtedy trwalosc powloki jest porownywalna do fabrycznego proszku. Kamko, policz sobie koszta regeneracji domowym sposobem + czas (chyba, ze masz duzo wolnego - w nadmiarze) i odejmij od ok 300 zl, bo tyle bedzie kosztowac proszek z piaskowaniem, wcale nie wyjdzie drogo![]()
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
No tez właśnie taki był mój zamysł jak pisałem o regeneracji. Szkoda czasu i kasy na "grzebanie" jak można od razu zrobić to porządnie i wcale nie zostawić całej wypłaty.
tez jestem zwolennikiem zabawy samemu w dopieszczaniu Belli ale niektóre rzeczy warto oddać do profesjonalistów. ja nie mam pojęcia o lakierowaniu felg wiec się za to nie brałem żeby nie spieprzyć czegoś albo żeby po pierwszym deszczu czy kamyczku cały lakier nie zlazł...
Ostatnio edytowane przez Alfamaniak156 ; 29-03-2012 o 08:29
Za zestaw lakierów i papierów do szlifowania zapłaciłem 75zł. Reszta to tylko mój wolny czas. Za najtańszą w sumie regenerację w okolicy (felgi 18cali) muszę zapłacić 450zł + 150 na paliwo za zawiezienie i odebranie kół i około 2tygodnie czekania. Jeśli dla was 75zł = 600zł to pozdrawiam Panią która prowadziła zajęcia z matematykiMoi drodzy ja keidyś malowałem takim sposobem felgi. Wyszło to zaj.biście i jeździłem na nich trzy sezony bez żadnych odprysków itp. Powłoka nie będzie rozpuszczalnikowa tylko akrylowa, a każdy użyty lakier i podkład będzie typowo do aluminium. Jeśli chodzi o profesjonalne podejście do renowacji to tylko szkiełkowanie i lakierowanie proszkowe lub anodowe. A to nie jest już taki mały koszt. Biorę się za to sam i pokaże wam zdjęcia przed i po. PS do kosztów trzeba doliczyć jeszcze trochę Piwek
![]()
Nic nie cieszy tak jak dobrze wykonana praca własnych rąk. Ważne że Ci się chce.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
kamko25 strasznie drogo Cie tam liczą i długo robią, jak dobrze mieć znajomościSam jestem ciekaw wyników, pochwal się jak wyszło, szczerze kibicuję
![]()