Kolego a zobacz w jakim stanie masz łącznik elastyczny. Może Ci to w czymś pomoże, mnie też męczy dokładnie ten sam błąd, ostatnią sondę też wymieniłem na Bosha, robiłem różne pomiary. Na razie przestałem z tym walczyć. Możliwe że mam coś z katalizatorem, ale ostatnio przy serwisie klimy zrobili mi przegląd i powiedzieli że łącznik elastyczny jest w nie najlepszym stanie. Wykombinowałem sobie, że może jak jest nieszczelny to wpuszcza lewe powietrze i stąd sonda ma odczyt o złym składzie mieszanki. Na razie się nie wypowiem czy to na pewno to. Za jakieś 2 miesiące będę wymieniał olej, filtry itp i wtedy przy okazji mechanik mi wymieni ten łącznik. Po wymianie skasuje błąd i zobaczę czy to to
Znalazłem na allegro:
http://moto.allegro.pl/zlacze-elasty...238299440.html
- w tym silniku na 100 % ma dwie sondy wąskopasmowe, napięciowe.Kod:W tym silniku na 90% masz 3 lambdy.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Łącznik elastyczny już miałem wymieniony jest w porządku był wymieniany bo miał dziurę już dawno.
Tak mam tylko 2 sondy, jedna przed a druga za katem.
Wczoraj stało się coś nieoczekiwanego. Kontrolka od sondy zgasła, błąd sam się wykasował tylko to spalanieśrednie powyżej 10l a już niecałe 200 km przejechałem. Na pierwszych 2 biegach chwilowe nie schodzi poniżej 25 l.
ja mam dziurawy łącznik elastyczny autko pierdzi ... katalizatora nie mam i żadnych błędów sądy są 3 dwie zaraz przy kolektorze wydechowym a 3 za katem pod autem
- i jak ta diagnostyka katalizatora.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Jeszcze nie zrobiłem bo mi brat na studia wziął laptopa, wieczorem kumpel wpadnie to podłączymy i dam znać.