Najlepszy sposób to kupno nowego nie porysowanego i wyblakniętego. Mamy w tedy najmniej druciarstwa, lecz każdy robi jak uważa.
Pytanie jak z częściami, bo wydaje mi się że będzie baardzo ciezko dostać listwę w idealnym stanie. Nadal czekam, może ktoś wie co zrobić z rysami. Ja jedynie spróbowałem dziś papierem wodnym usunąć rysy. I udało się, pod palcem jest gładko, jednak wizualnie dalej to samo. Może zastosować podkład i szary lakier do plastiku. Tylko na jak długo wytrzyma?
miałem ten sam problem , kupiłem z rozbiórki i ... i kurde stan ten samwięc mam 2 jeden założony , drugi w komórce można poeksperymentować
![]()
pomalować i okleić folią bezbarwną? Myślę, że wtedy by to jakoś zabezpieczyło lakier przed podrapaniem. Tylko problem jak tą folię ładnie nakleić, żeby nigdzie pomarszczona nie była :/ Pozostaje jedynie w foli wyciąć miejsca na te "żeberka" wtedy może się jakoś ładnie ułoży.
Chyba że ogólnie okleić całą osłonę np folią do progów, tylko nie wiem na jak długo wytrzyma...
teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio'93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic'06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
'04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico'98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic