Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Kradną Alfy czy nie??

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Nie wydaje mi się, żeby kradli alfy jest ich zbyt mało i mają opinię jaką mają (wśród nie-alfistów). Za to niszczą - z głupoty lub dla zasady - zwłaszcza lakier.

Ale zabezpieczyć warto - mam alarm i AC. No i w nocy jest "zamknieta". Nie widze potrzeby, żeby ją mechanicznie zabezpieczać. Ale mogę się mylić. Co do alarmu - to odradzam oryginalny montaż w ASO.

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Ja mam fabryczny alarm w 166 i tyle, jak będą chcieli buchnać to i tak buchną, podjada wciągna na lawete i nawet drogi alarm nie pomorze ani odcięcie zapłonu.
    Koledze ostatnio buchni pod blokiem, seata leona z v6 pod machą z bardzo głośnym wydechem i nikt nic nie słyszał ani nie widział :/
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał Majka
    Co do alarmu - to odradzam oryginalny montaż w ASO.
    Wprawdzie nie mam zamiaru zakładać alarmu w ASO, bo już mam (z centralnym zamkiem), ale nie fabryczny tylko taki zainstalowany w prywatnym warsztacie zajmującym się instalacjami alarmowymi - jednak zapytam - dlaczego odradzasz montaż w ASO?
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    Wiem z dobrego (nie istotne jakiego) źródła, że jedyne systemy które jeszcze w miarę
    na złodzieja działają, to:
    - blokada skrzyni biegów (tylko musi byc CIASNO założona)
    - magiczny przycisk odcięcia zapłonu (ukryty gdzieś sprytnie)
    przycisk odcięcia zapłonu jest bardzo dobry,ale złodzieja nie odstraszy bo dowie się iż nie może odpalić auta ale niestety jak już się włamie

Co do alarmu to napewno warto założyć,profesjonalny złodziej nie będzie miał z nim problemów ale osiedlowych gówniarzy którzy będą chcieli sobie pojeżdzić autem napewno odstraszy.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

ja od razu po zakupie niuni zalozylem bear lock'a na skrzynie biegow i spie spokojnie
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał Garos
    przycisk odcięcia zapłonu jest bardzo dobry,ale złodzieja nie odstraszy bo dowie się iż nie może odpalić auta ale niestety jak już się włamie
    No daj spokój, nie narzekaj, jak się włamie a nie odjedzie to już jest jak dla mnie sukces i to ogromny, zobacz że wejść do samochodu to byle głupi potrafi, NIC cię przed tym nie uchroni. Cegła w szybę i jest w środku, to co napisałeś jest chyba zaletą. a napisałeś z przekąsem. Właśnie chodzi o to żeby nie odjechał. Podobnie blokada skrzyni działa przecież podobnie.

A jak chcesz kolesia odstraszyć to napisz sobie "mafia" na szybie :wink:
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał as
    dlaczego odradzasz montaż w ASO
    Mam złe doświadczenia z jednym serwisem. Zacznę od tego, że w mojej alfie jest zamontowany oryginalnie alarm w ówczesnym ASO - w Łodzi, czyli w Maredim. Od początku w mojej alfie działy się "cuda" w trakcie ulewnych deszczów lub wtedy gdy na masce leżał śnieg parę godzin. Na wyłączonym silniku włączały się światła - przednie, tylne, po przekatnej... Pierwsza myśl jakieś zwarcie. Pierwsza wizyta w tym samym ASO, jeszcze na gwarancji - zanim dojechałam do nich objawy znikły, diagnoza - wszystko OK - znaczy czary... Druga wizyta - udało się - woda w puszce bezpieczników - wymiana puszki. Trzy tygodnie spokój, potem znów to samo. Druga wizyta w ASO - wymiana komputera. Rok spokoju - znowu to samo. W kulminacyjnym momencie pewnej nocy obudził mnie odgłos radia na maksa - w mojej alfie... Zchodzę przed dom a tam radio gra, światła włączone - dyskoteka. Odłączam akumulator. Po paru godzinach OK. I tak w kółko. Klucz 10 i gumowa rękawica stały się nieodłącznym wyposażeniem mojej torebki. W końcu wkurzona na maksa pojechałama do innego serwisu. tam oczywiście trzymali przez noc alfę w ciepełku i objawy zniknęły - diagnoza wszystko OK - cena 270 PLN. Wyjechałam po 15 minutach światła zaczęły pulsować, włączyły się awaryjne - klapa. Wróciłam - zabrali się od razu za alfę. Diagnoza - oryginalnie załozony alarm nie był uszczelniony. Jak popadało to woda lała się po kablach do puszki bezpieczników, dalej już wiecie. Uszczelnili i jest dobrze. Dlatego przestrzegam - gdyby to nie byłó nagwarancji, to musiałabym zapłacić za komputer dobry.... Oczywiście to nie musi dotyczyć wszystkich ASO. Ja tych w Łodzi nie polecam.

Kosiar
    Gość

Domyślnie

najlepszy przed kradzieżą jest magiczny przycisk ukryty w aucie jak go nie przyciśniesz nie odpalasz samochodu chodźbym nie wiem jak chciał :mrgreen: mojemu koledze złodzieje rozebrali stacyjkę i kable jak się tylko dało ale autem nie odjechali bo przycisku znaleźdź nie mogli :mrgreen:

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    najlepszy przed kradzieżą jest magiczny przycisk ukryty w aucie jak go nie przyciśniesz nie odpalasz samochodu
    Czyli potwierdzasz:
    - magiczny przycisk odcięcia zapłonu (ukryty gdzieś sprytnie)
    - blokada skrzyni biegów (tylko musi byc CIASNO założona)
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

smuz
    Gość

Domyślnie

Magiczny przycisk to bzdura - dobre dla złodziejaszka, ale dla niego wszystko jest dobre włacznie z psem w srodku albo alarmem. obchodzenie sie z magicznym przyciskiem jest proste jak budowa cepa a najsmieszniejsze jest ot ze jakis czas temu koledze ukradli mietka e-classe odpalajac go przy pomocy kabla do kosiarki obchodzac zapłon -ciekawe oj ciekawe ,szczesliwie auto znalazło sie 30 km dalej lekko poniszczone.

|Druga sprawa jesli łepek dostanie sie do auta i nie bedzie mogł odjechac to poniszczy je w srodku dla złosci -zawsze tak jest .

Kiedys chcieli mi zwinac radio ,wybili szybe rozcinajac sobie łape (krew na aucie) dostali sie do auta poszarpali za radyjko (jednka dzieki własnej inwencji było przykrecone sruba od strony komory silnika) i sie nie udało -w konsekwencji polamali gałki i inne pierdoły.

W przypadku alfy lepszy strzał w isc-a albo polamanie czegokolwiek badz pociecie tapicerki niesie za sobą bardzo powazne koszty