No mam taką nadzieję, że to nic niepokojącego. Zapytam się jeszcze przy najbliższej okazji znajomego mechanika, co o tym myśli.
No mam taką nadzieję, że to nic niepokojącego. Zapytam się jeszcze przy najbliższej okazji znajomego mechanika, co o tym myśli.
Sprzęgło zawsze będzie wibrować nawet w nowych autach. Mam 3 miesięczne Doblo i jest dokładnie tak samo jak u mnie w belli.
Witam ja w swojej belli wymieniałem kompletne sprzęgło wraz z dwumasą valeo i wysprzeglikiem, części z robocizną wyszły mnie prawie 3tyś. i tak zrobiłem może tysiąc km. bez drgań i hałasu aż tu wczoraj w pewym momencie zaczęły być mocno odczuwalne wibracje na pedale właśnie po lekkim tylko położeniu stopy na pedale. Na początku tylko w górnym położeniu a później już przez całą drogę wciskania pedały do samego dołu tylko na samym dole nie czuć drgań. Dodam że wcześniej przez dwa może 3 dni było czuć pod koniec wciskania pedału jakby mniej płynne schodzenie jakby schodkowe przez 2cm może. Ale to ustąpiło i było ok aż do wczorajszego wieczora. Czyżby nowiutkie sprzęgło już padło po niespełna tysiącu km? Kurde oby niee :/ bo się załamię już tyle kasy włożyłem w alfę że myślałem że już nic innego mnie nie zaskoczyOby to nie były problemy ze sprzęgłem , ale czuję najgorsze bo samą łapę sprzęgła jak próbowałem ruszyć ręką to drgania się nasilały :/ ehh jak tak dalej pójdzie to chyba zacznę wierzyć w te bajki że warsztat to drugi dom każdej alfy i już nigdy alfy nie kupię , a maży mi się 159 w przyszłości
![]()
witam posiadam alfe 147 1.6 105km
kiedy dojerzdzałem do krzyżówki nacisnołem sprzęgło i pedał opad i nie podnosi się
czy to coś poważnego ?
Sprawdź czy nie masz wycieków i czy masz płyn w zbiorniczku.
do sprzęgła idzie płyn od chamulców?
Od Hamulcy ale komora zbiorniczka jest podzielona na dwie więc sprawdź dokładnie.