masz racje kolego, ale w podpisie mam napisane jakie mam auto. Niestety teraz nie ma na allegro takiej taniej pompy, najwiecej jest do JTD ale i tak są droższe niż 250![]()
masz racje kolego, ale w podpisie mam napisane jakie mam auto. Niestety teraz nie ma na allegro takiej taniej pompy, najwiecej jest do JTD ale i tak są droższe niż 250![]()
czarny dym power!!!
Aukcja: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=1616333455
Powinna pasować.
Do JTD na pewno
Yago_ napisz do LAUBER'a (www.lauber.pl) Oni wycenili mi regenerację na 390 brutto.
Ptrw11 jakieś namiary masz do tego speca??
Witam kolego mogłbyś podać jakie rozmiary ile trzeba oringów zakupić też muszę siebie to zrobić
najlepiej numery corteco
Zrób manual. Mnie padła pompa kiedyś w nissanie i dowiedziałem się, że jest nierozbieralna - koszt bez robocizny to 850 zł. Że nie miałem takiej kwoty to pompę rozebrałem, wymieniłem uszczelnienia i poskładałem. Chyba coś źle musiałem zrobić, bo autem zrobiłem jeszcze 120 tysięcy i sprzedałem, a koszt łożyska i uszczelniaczy to całe 3,60![]()
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
JTD ma pompę taką jak wiele innych modeli Alfy, Fiata i Lancii, a nawet do forda pasuje ze wzajemnością. Ale V6 to zupełnie inna bajka...
Na szczęście pompę do V6 można bezbłędnie rozebrać, zregenerować i złożyć....
Dlatego potrzebuję info na temat co potrzeba kupić konkretnie zanim się zabiorę do wyjmowania tego ustrojstwa tym bardziej że to cały dzień zabawy
Czy pompa do silnika 2.5V6 w 166 pasuje z AR 156 2.5V6?
Po pierwsze to czy masz pompę żeliwną czy aluminiową? Żeliwną ciężko rozebrać i ciężko złożyć choć są bardziej żywotne, aluminiowe łatwo rozebrać łożysko i uszczelniacz kupisz bez problemu w sklepie "Łożyska Simmeringi, Segery"Dlatego potrzebuję info na temat co potrzeba kupić konkretnie zanim się zabiorę do wyjmowania tego ustrojstwa tym bardziej że to cały dzień zabawy
PasujeCzy pompa do silnika 2.5V6 w 166 pasuje z AR 156 2.5V6?
Ostatnio edytowane przez maciek_czer ; 14-06-2011 o 22:52