Ktoś z Was posiada niebieski kabel od Viakena z 4ro pozycyjnym przełącznikiem?
Zakupiłem taki i okazuje się, że z ECU i poduchami łączy bez problemu ale z ABSem nijak nie chce. Próbowane w trzech 156.
Czy ktoś ma podobny problem z tym kablem?
Ktoś z Was posiada niebieski kabel od Viakena z 4ro pozycyjnym przełącznikiem?
Zakupiłem taki i okazuje się, że z ECU i poduchami łączy bez problemu ale z ABSem nijak nie chce. Próbowane w trzech 156.
Czy ktoś ma podobny problem z tym kablem?
Dzięki. Wychodzi na to, że z moim kablem jest coś nie tak a gwarancji na niego raczej już nie mam ;/
tak właśnie patrzę że nie jest to nadzwyczajny wydatek. Poprostu chciałem wiedzieć.
Bocian wiem że były ale mam ciężki okres (budwlany) i mam chwilę na obejrzenie forum i tyle....
Czyli ja dałem du.. bo wczoraj kupiłem taki:
http://moto.allegro.pl/interfejs-fia...417803821.html
a chciałem też mieć wszystko w "jednym"![]()
Niebieski łączy się z silnikiem, poduszkami i ABS ale nie pozwala na bardziej skomplikowane operacje. Natomiast ELM327 standardowo nie pozwala na łączenie się z poduszkami i ABS. Głównie w AR kasuje się błędy poduszek i sprawdza za co odpowiada kontrolka silnika gdy się zapali. Dlatego jak ktoś chce tylko kasować błedy to wystarczy mu ten niebieski a jak ktoś chce coś więcej kombinować to niech dokupi ELM327. Natomiast zakup samego ELM327 jest słabym pomysłem gdyż najprostszy błąd poduszki i mamy problem.
Masz niebieski do silnika, ABS i poduszek oraz dodatkowo przejściówkę do starszych modeli.
Ostatnio edytowane przez drift-r ; 26-06-2012 o 20:46
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]