regulator napięcia w alternatorze
dzięki za podpowiedzi, ale się uspokoiło samo. Alfa postała dzień i radio jej przeszło. ten regulato jest do kupienia osobno? bo na allegro go niema (przynajmniej do 166)
ładowanie sprawdzone i jest w normie. wcześniej radio wyłączało się samo z siebie, teraz gaśnie i się włancza przy włączeniu nadmuchu i to też nie zawsze.
jednak za szybko się pochwaliłem. wszystko znowu się popsuło tzn. radio włącza się i wyłącza non stop tak,m że nie mogłem usłyszeć ani jednego słowa z radia a tym bardziej z płyty.
Ja ma tak samo od początku jak tylko kupiłem auto. Mam nowy aku i jest to samo. Zaobserwowałem u siebie, że jak auto stoi na mrozie ze dwa dni i po odpaleniu nie ma szans żeby radio się włączyło, ale po przejechaniu paru km albo samo się włączy albo naciskam w górę dwa guziki od okien i włącza się (też nie zawsze). U mnie wygląda tak jakby alternator słabo ładował aku albo coś na postoju pobierało prąd. Można to też zaobserwować kiedy głośniej włączy się radio do tego halogeny i światła drogowe nawet podczas jazdy radio wyłączy się. Wg mnie trzeba szukać przyczyny w ładowaniu, słabym lub złym styku np klem lub zużytym akumulatorze.
Sprawdźcie może jak wygląda ładowanie u was.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Ładowanie wygląda na poprawne. Może być problem z akumulatorem? Na zgaszonym aucie pokazuje około 10-11V
A z nagrzewnicy się nie leje?
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T