Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: ALFA 146 ELEKTRYKA

Użytkownik Rowerzysta Avatar kozi_Lukasz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Było AR 146 1.4TS, 166 2.4 JTD 2000r. Jest AR 159 2.4JTDm 2008, Giulietta Sprint 2015 170 TCT

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146
    Cytat Napisał czekal86
    Dzwoniłem mówił że za bardzo nie wiem co się stało, powiedział że można na 5 min. zdjąć kleme, zrobiłem tak ale i tak już nie chce odpalić, wydaje mi się że to zabezpieczenie antykradzieżowe odcięło zapłon, tylko czemu podczas jazdy wysiadły mi światła i el. szyby,dlatego właśnie nie mogłem odblokować tego zabezpieczenia ;/
    dlatego ze te obwody o ktorych piszesz dzialaja po wlaczeniu zaplonu.jesli jest jakies dodatkowe zabezpieczenie odcinajace prad z wyjscia stacyjki to tak wlasnie bedzie.
    Faktycznie . Masz racje.. to jest na obwodzie z zapłonem.

Abrial
    Gość

Domyślnie Re: ALFA 146 ELEKTRYKA

myśłę że pada altek, w pierwszej kolejności giną światła, potem elektryka, a na koniec zapłon; a nie zapominaj jeszcze i IMMO bo przy takim braku pądu czasem świruje;

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie Re: ALFA 146 ELEKTRYKA

Cytat Napisał Abrial
    myśłę że pada altek, w pierwszej kolejności giną światła, potem elektryka, a na koniec zapłon; a nie zapominaj jeszcze i IMMO bo przy takim braku pądu czasem świruje;
    co to jest ALTEK????jesli masz na mysli alternator to raczej nie masz racji....
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Świeżak Avatar jj82
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147 1.6 T.S. ECO

Domyślnie

Może sprawdź główny wyłącznik prądu przeciążeniowy ten znajdujący się pod siedzeniem kierowcy, może jest jakoś sprytnie zmodyfikowany przez poprzedniego właściciela i sam się załączył

Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jj82
    Może sprawdź główny wyłącznik prądu przeciążeniowy ten znajdujący się pod siedzeniem kierowcy, może jest jakoś sprytnie zmodyfikowany przez poprzedniego właściciela i sam się załączył
    wlacznik pod siedzeniem to wylacznik bezwladnosciowy.zalaczony jest na stale.rozlacza przy uderzeniu.odcina zaplon i pompe paliwa.

Użytkownik Świeżak Avatar jj82
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147 1.6 T.S. ECO

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146
    Cytat Napisał jj82
    wlacznik pod siedzeniem to wylacznik bezwladnosciowy.zalaczony jest na stale.rozlacza przy uderzeniu.odcina zaplon i pompe paliwa.
    Tak mi przyszło do głowy, że skoro poprzedni właściciel lubował się w patentach na zabezpieczenie samochodu przed kradzieżą to mógł wykorzystać ten wyłącznik do unieruchomienia samochodu

czekal86
    Gość

Domyślnie

Już auto działa na szczęście... to zabezpieczenia zrobiło jakieś zwarcie i dlatego siadła elektryka, już to jest zlikwidowane i mam nadzieje że będzie dobrze... postaram się wstawić foto mojej alfy jak będę miał chwilkę bo dziś troszkę zalatany byłem przez ten problem, ale na bieżąco śledziłem co piszecie, dzięki Wam bardzo dobrze że znalazłem tę
    stronkę.
    Jeszcze muszę z tego co mówili wymienić sondę bo mam auto w gazie i silnik troszkę głośno pracuje i przy odpalani troszkę czuć olej, po za tym chyba dużo oleju bierze ale chyba tak już jest...

Dzięki i pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Cytat Napisał czekal86
    Jeszcze muszę z tego co mówili wymienić sondę bo mam auto w gazie i silnik troszkę głośno pracuje i przy odpalani troszkę czuć olej, po za tym chyba dużo oleju bierze ale chyba tak już jest...
    Sonda nie ma nic do głośnej pracy. Może trzeba wymienić wariator. Jak silnik jest ok, to oleju brać nie powinien. Zacznij od wymiany oleju na jakiś porządny.
    FORZA ITALIA !

Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał czekal86
    Już auto działa na szczęście... to zabezpieczenia zrobiło jakieś zwarcie i dlatego siadła elektryka, już to jest zlikwidowane i mam nadzieje że będzie dobrze... postaram się wstawić foto mojej alfy jak będę miał chwilkę bo dziś troszkę zalatany byłem przez ten problem, ale na bieżąco śledziłem co piszecie, dzięki Wam bardzo dobrze że znalazłem tę
    stronkę.

Dzięki i pozdrawiam
    to sie wp..."w gazie"glosno pracuje,smierdzi olejem...