Faktycznie . Masz racje.. to jest na obwodzie z zapłonem.Napisał lesio146
myśłę że pada altek, w pierwszej kolejności giną światła, potem elektryka, a na koniec zapłon; a nie zapominaj jeszcze i IMMO bo przy takim braku pądu czasem świruje;
co to jest ALTEK????jesli masz na mysli alternator to raczej nie masz racji....Napisał Abrial
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Może sprawdź główny wyłącznik prądu przeciążeniowy ten znajdujący się pod siedzeniem kierowcy, może jest jakoś sprytnie zmodyfikowany przez poprzedniego właściciela i sam się załączył
wlacznik pod siedzeniem to wylacznik bezwladnosciowy.zalaczony jest na stale.rozlacza przy uderzeniu.odcina zaplon i pompe paliwa.Napisał jj82
Tak mi przyszło do głowy, że skoro poprzedni właściciel lubował się w patentach na zabezpieczenie samochodu przed kradzieżą to mógł wykorzystać ten wyłącznik do unieruchomienia samochoduNapisał lesio146
Już auto działa na szczęście... to zabezpieczenia zrobiło jakieś zwarcie i dlatego siadła elektryka, już to jest zlikwidowane i mam nadzieje że będzie dobrze... postaram się wstawić foto mojej alfy jak będę miał chwilkę bo dziś troszkę zalatany byłem przez ten problem, ale na bieżąco śledziłem co piszecie, dzięki Wam bardzo dobrze że znalazłem tę
stronkę.
Jeszcze muszę z tego co mówili wymienić sondę bo mam auto w gazie i silnik troszkę głośno pracuje i przy odpalani troszkę czuć olej, po za tym chyba dużo oleju bierze ale chyba tak już jest...
Dzięki i pozdrawiam
Sonda nie ma nic do głośnej pracy. Może trzeba wymienić wariator. Jak silnik jest ok, to oleju brać nie powinien. Zacznij od wymiany oleju na jakiś porządny.Napisał czekal86
FORZA ITALIA !
to sie wp..."w gazie"glosno pracuje,smierdzi olejem...Napisał czekal86