Mam w swojej identyczny objaw jak Majkel , ale dopiero jak auto postoi na słońcu ze 3h, bo normalnie chodzi bez zastrzeżeń. Próbowałem już we wszystkie strony kręcić odbojami i bez efektu.
Mam w swojej identyczny objaw jak Majkel , ale dopiero jak auto postoi na słońcu ze 3h, bo normalnie chodzi bez zastrzeżeń. Próbowałem już we wszystkie strony kręcić odbojami i bez efektu.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Daj podkładki pod zamek w klapiealbo trzeba wymienić siłownik. On chyba z wiekiem wymięka. Jak zluzujesz kalpę tak że naprawdę prawie pod własnym ciężarem się będzie zamykać to nie ma problemu z otwieraniem. Jednak jak zamek ma za duży opór to sobie klika ale nie otworzy. Miałem tak w poprzedniej i obecnej. Regulacja nie pomogła, musiałem dać podkładki pod zamek w klapie.
marek mozesz dac jakies foto gdzie dac podkladki i w ktorych miejscach poluzowac zamek bo za bardzo nie moge sie odnalezc w tym ?
Ostatnio edytowane przez majkel_dg ; 05-08-2012 o 21:47
Zdejmujesz plastikową osłonkę z zamka w klapie. Odkręcasz zamek i podkładasz jedną lub dwie duże podkładki. Skręcasz. Dolny bokec zamka podnosisz max do góry. Wtedy zatrzaskujesz klapę i sprawdzasz szczeliny klapy. Oczywiście regulujesz dolnym żeby nie mieć za wysoko ale zamek swobodnie działał. Tak jak pisałem. To klikanie a nie otwieranie klapy to wynik już starego zamka ale poluzowanie pomaga. Przede wszystkim klapa zamyka sie prawie pod swoim ciężarem, lekko, po drugie nie trzeba trzaskać.
ok dzięki wielkiew piątek się za to zabiore