A nagrzewnica się nie poci? Może standardowy problem z cieknącą nagrzewnicą jest powodem. Albo może korek nieszczelny, chociaż to by się chyba płyn musiał gotować żeby w ten sposób gubić.
A nagrzewnica się nie poci? Może standardowy problem z cieknącą nagrzewnicą jest powodem. Albo może korek nieszczelny, chociaż to by się chyba płyn musiał gotować żeby w ten sposób gubić.
JA bym obstawiał jak poprzednik nagrzewnice. Ja po wymianie nagrzewnicy cały czas mam niecałego maxa bo nigdy nie leje do maxa ale od pół roku stan mi się nie zmienia.
Czy nagrzewnica już mocno nie cieknie możesz sprawdzić zdejmując skórzaną osłonę tunelu przy lewej nodze pasażera - powinno być tam sucho.
Jak już mocno zacznie lecieć to będzie buchała para para z nawiewów i z podszybia
Nagrzewnica kosztuje ok 100zł a za wymianę chcą średnio 800. Ja robiłem z kolegą w garażu, tak jak w linku poniżej. Zajęło mi to 12 godzin więc się nie dziwię, że taka cena.
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...grzewnicy.html
PS szukaj też nieszczelności na wężach, jak masz gaz to np, przy reduktorze. Jak masz wszystko szczelne to poziom się waha między min a max, bo to ciśnieniowy układ.
Tak więc po przeczytaniu tego tematu, dowiedziałem się dlaczego czasami parują mi szyby.....heh, teraz trzeba szukać nagrzewnicy ;/
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była