wyczytałem w necie że można spróbować polać dany elemnt, rolke, koło pasowe itp wodą oczywiście nie mówimy o urządzeniach elektrycznychi możliwe że ucichnie wycie po polaniu to znajdziemy winowajce...myślisz że może dać to jakiś efekt?
wyczytałem w necie że można spróbować polać dany elemnt, rolke, koło pasowe itp wodą oczywiście nie mówimy o urządzeniach elektrycznychi możliwe że ucichnie wycie po polaniu to znajdziemy winowajce...myślisz że może dać to jakiś efekt?
jedyne co wyje mi w aucie to kobieta jak jade za szybko xP
To nie HydePark, kolega potrzebuje pomocy nie kawałów
Na temat:
- narazie daruj sobie polewanie wodą i inne dziwne techniki, ściągnij pasek, odpal i sprawdź czy problem dalej występuje, jak nie to wiadomo, że któraś z rolek.
Rolki sprawdzaj kręcąc nimi ręcznie i czy mają jakiś luz, ciężko chodzą itp jak samemu nie uda Ci się tego określić to wtedy pomyśłi się nad innymi pomysłami.
Sprawdź też stan gumy na kole pasowym czy nie jest przypadkiem spękana.
Pozdrawiam
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
a wycie może dobiegać z wewnątrz silnika??
Kolego zrozum to - odpinaj pasek wielorowkowy i będziesz wiedział czy się bawić osprzętem czy silnikiem. Osprzęt będzie łatwiejszy do zrobienia. Nie kombinuj ... to jest 1h roboty i już wiesz gdzie dalej grzebać.
Wycie (takie zawodzenie jak karetka na sygnale) w okolicach 2000obr/min jest powodowane zazwyczaj przez turbinę
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
turbo na 100% zdrowe więc odpada a dopytuje o wszytsko dlatego iż zabiorę się za robotę dopiero w sobote, teraz cały czas w pracy i nie bardzo mam jak sie za to zabrać a samochodu niestety potrzebuje cały czas...
U mnie turbina "wyła", jak były luzy na wirniku. Tyle, że to był taki metaliczny dźwięk. Po 15 km poszła w piz....
Tak jak koledzy piszą, zdjąć pasek i posłuchać.
Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI
/Grzesiek
pasek ściągnięty, odpalony, nie wyje, po oględzinach podzespołów jest wyraźny luz na alternatorze, więc trzeba z tym coś działać i teraz tak że dostęp jest kiepski byłem u dwóch mechaników:
1 - pierwszy rzekł: wymiana łożysk całośc z robocizną okołó 200 zl (robocizna 130zl)
2 - drugi rzekł: luz napewno jest dlatego że jest pęknięta obudowa bo włochów miał dużo i wszedzię pękają obudowy w tych alternatorach, najlepiej kupić używkę bądź regenerowany i wtedy wymieniać
co sądzicie co zrobić..?
BTW jaki model alternatora będzie u mnie w silniku 1,9 jtd 105km 99r z tego cosię orientuję to chyba CF2
nie dawało mi to spokoju i moim zdaniem mechanik który oglądał i szukał wycia sie pomylił! alternator chodzi bardzo płynnie i bez luzu za to szumi rolka prowadząca pasek i jest jakiś luz na kole pasowym pompy wspomagania rusza się koło na boki tak jakby od lewego do prawego koła chyba że taki mały luz powinien tam być? pozatym jak ręką się pokręci to słychać szum pracuje zupełnie inaczej niż reszta, teraz pytanie czy wszytskie pompy wspomagania do 1,9 i 2,4 są takie same czy czymś się różnią bo nie wiem jakieś suzkać...
Naprwdę nikt nie wie czy pompa pasuje od jakiegoś fiata z jtd??
Ostatnio edytowane przez demonobiker ; 10-09-2012 o 07:42