Nie mam całego eLearn w swojej głowie.
@ tomek921
Jeśli masz jeszcze to zdjęcie kostki z zaznaczonymi pinami które wysłałem to możesz wkleić do poradnika lub tu do tematu.
I instrukcja będzie bogatsza![]()
Nie mam całego eLearn w swojej głowie.
@ tomek921
Jeśli masz jeszcze to zdjęcie kostki z zaznaczonymi pinami które wysłałem to możesz wkleić do poradnika lub tu do tematu.
I instrukcja będzie bogatsza![]()
Niestety przedwczoraj czyściłem skrzynkę i wiadomość ze zdjęciem została skasowana :/ Ale mogę wysłać Ci to zdjęcie jeszcze raz i zaznaczysz które piny są potrzebne.
No niestety tak jak u mnie brakuje tych 3 pinów, 2 na skraju kostki i 1 na samej górze (jak dobrze pamiętam z zaznaczenia na zdjęciu przez cuoreventi)
Jak będziesz robił manual z dokładania tych kabli to czekam niecierpliwie i normalnie Cię wtedy ozłocę![]()
Mam już wszystki graty i zabieram się do pracy, tylko spalę papierosa![]()
Aby położyć instalację trzeba wyjąć fotele i kanapę oraz wykładzinę, niestety. Do tego czystkę w bagażniku trza zrobić bo niestety tam przewody również biegną. Czego się nie robi dla niuni![]()
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 19-08-2012 o 12:42
Grzałem drugi raz do Bydgoszczyzapomiałem wziąć wiązkę z drzwi kierowcy
Niewiele dzisiaj zrobię, ale coś tam zrobię :/
- - - Updated - - -
Dwie godziny pracy i o to co zdemontowałem. Jutro od 7:00 ciąg dalszy.
![]()
![]()
Wszystkie graty (podzespoły jakich użyję).
![]()
![]()
Oczywiście z bagażnika również jest już wszystko wyciągnięte.
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 19-08-2012 o 19:13
ArturR_1975 to wziąłeś kompletną podstawę wiązki z dawcy i wkładasz ją do siebie?
- - - Updated - - -
Podstawa tej wiązki jak biegnie? Rozumiem, że jest tylko pod wykładziną i w bagażniku, a pod deską rozdzielczą nic już się nie zmienia?
Tak dokładnie, inaczej się nie da. Całą instalacje mam od 156 Salespeed
Pod deska owszem biegnie, ale w taki sposób, że nie będzie potrzeby jej demontować. Mianowicie pod deska biegnie wiązka do głównej lampy w podsufitce oraz do lampki pod daszkiem przeciwsłonecznym pasażera. Reszta wiązki będzie wpięta w główną skrzynkę bezpieczników pod kierownicą. No i oczywiście dwie wiązki biegną do modułu komfortu od strony pasażera, ale to nie problem
Btw. jeśli wymienię ową wiązkę to moja Bella będzie miała w sumie wymienioną całą instalację w kabinie gdyż poprzednio przy montażu klimatyzacji wymieniłem całą instalacje z przodu oraz pod deską![]()
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 19-08-2012 o 20:51
ArturR_1975 a możesz się pochwalić ile dałeś za tą wiązkę?
Czyli jak dobrze rozumiem to wystarczy zrzucić osłony słupków A wykręcić słoneczniki i wyciągnąć te 2 części wiązki od tych lampek? A te wiązki idące do modułu komfortu kończą się gdzieś na widoku?
I teraz się trochę obawiam, bo widzę, że to praktycznie cała wiązka w samochodzie jest do zmiany i boję się, że może mieć znaczenie z jakiej wersji silnikowej ta wiązka będzie :/
- - - Updated - - -
Wiązka prowadzi też do klapy bagażnika?