ale mam się z tym udac do jakiegoś el.mechanika ?
czy zrobił bym to u siebie mając kabelek i alfadiag?
ale mam się z tym udac do jakiegoś el.mechanika ?
czy zrobił bym to u siebie mając kabelek i alfadiag?
Jak masz kabelek i alfadiag lub FES to zrobisz bez problemu, przecież min. do tego są te programy.
Pamiętaj tylko o odpowiedniej procedurze, żeby ponownie właczyć zapłon po okreslonym czasie.
a jak zakupiłbym kabelek ? ale nie wiem co z tym alfadiag. . jak je dostac? jest mozliwośc pobrania? zakupienia ?
Najłatwiej ściągnąć darmowego FES-a, zwykle dają go też razem z kablem na płycie ze sterownikami - o szczegóły zapytaj sprzedawcę kabla.
nowa rurka wstawiona. . faluje jak falował. . .
w tym ze juz mniej. . .
ale zaniepokoił mnie jeden wężyk służący do odprowadzenia oparów z pod pokrywy zaworów idący gdzieś koło przepustnicy.
była na nim luźna guma. podkleilem ja klejem do szyb. . i chyba przez 20-25min było dobrze. . zaznaczę również ze wyczyściłem ten wężyk w środku benzyną. .
mogło by to mniec coś z tym falowaniem wspólnego?
Mogło.
Odma w TS składa się z 2 węży - jeden łączy pokrywę zaworów z rurą przed przepustnicą, a drugi łączy pokrywę zaworów z kolektorem ssącym.
Każda nieszczelność na tych wężach powoduje zaciąganie przez silnik lewego powietrza.
No i lepiej wymienić te węże na nowe, niż kleić.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 04-09-2012 o 19:34
właśnie wróciłem z miasta. . . wężyki wymienione. .
elektromechanik powiedział tak. . "wedle komputera wszystko jest okej. " sprawdził działalnośc sondy itp itd i powiedział że działa bardzo dobrze. . na95%. .
powiedział również że może byc dziura przed sondą i może ją oszukiwac. . po odłączeniu sondy dużej różnicy nie ma jak by too była podłączona. . .
jestem już na wykończeniu psychicznym. . Pomóżcie!! Błagam. !
ja bym jeszcze sprawdził sam kolektor jak wiemy jest plastikowy i łączony gumami ,może on jest nieszczelny również
W 1.6 jest elektroniczna przepustnica czy na linkę?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Na odległość trudno się naprawia samochody, a tym bardziej kiedy nie ma żadnych konkretnych informacji i mechanik mówi, że wg kompa wszystko jest OK, a samochód nie chce jechać.
Najlepiej zmień mechanika i jedź do takiego, który ma pojęcie o TS-ach, bo to może być wszystko.
Tutaj trzeba sprawdzić wszystko po kolei, począwszy od układu zapłonowego, paliwowego i samego silnika.
Powodów może być wiele: w dalszym ciągu lewe powietrze, przebicie na kablach WN, za male ciśnienie paliwa, awaria wtryskiwacza, cewki, przestawiony rozrząd, itd.
Na początek wykręć duże świece i je dokładnie obejrzyj - napisz co zobaczyłeś.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 05-09-2012 o 21:01