No to czekamy, bo ja równiez poprawiłbym widoczność moich wskazówek.
No to czekamy, bo ja równiez poprawiłbym widoczność moich wskazówek.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Problem w tym, ze musi wtedy byc wylaczone.
Sent from my Lumia 800 using Board Express
Jeśli jest włączone (stacje FM) to też pokazuje godzinę na wyświetlaczu, oczywiście dużo mniejszą.
Dzieki za informacje - niestety nie mam fabrycznej navi.
Pogrzebalem tymczasem w zegarku - podswietlenie dodatkowa dioda - nic nie daje. Zastosowanie zaroweczek 2,3W powoduje przegrzewanie. Natomiast jest zdecydowana roznica w zaleznosci od glebokosci umiejscowienia zaroweczek 1,2W. Wystarczylo je wyciagnac ok. 2-3mm z czarnych oslon (troche sie 'kolebia') - czyli dac je bardziej do srodka zegarka. Efekt moze nie jest idealny - ale jest o niebo lepiej - nareszcie widac godzine.
![]()
No faktycznie widać różnicę - powiedz mi czy te zarówki 1,2W są wciskane z zaginanymi nózkami? Nie ma przypadkiem w sprzedaży różnego rodzaju długości tych żaróweczek?
Chyba też się za to zabiorę- wygląda naprawdę lepiej.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Zaroweczki zwykle wciskane 1,2W T5 caloszklane (z zaginanymi nozkami). Chyba jest jeden standard dlugosci (20mm) - przynajmniej jak kupuje sie je w klepie z elektronika (byc moze oryginalne Alfy byly ciut dluzsze?).... Warto sie za to zabrac - max. 30 minut pracy z wyjeciem radia itp.... Moze warto rozważyc zakup zaroweczek firmy Osram - moze dadza wiecej swiatla?