Hmmm w sumie aku nie był ładowany pod prostownik od zakupu. Zobacze, może rzeczywiscie cos to da
Hmmm w sumie aku nie był ładowany pod prostownik od zakupu. Zobacze, może rzeczywiscie cos to da
Kolego czemu gmerasz na około przy systemie, który można zdiagnozować komputerowo co mu dolega. Wtedy będziesz już wiedział w czym rzecz.
Bo dopiero jutro będę miał taką możliwość a tak już mam że wszystkie usterki lubię naprawić na bieżąco i denerwuje mnie gdy muszę jeździć z jakimś problemem;p
Dzisiaj byłem u znajomego mechanika na wymianie stabilizatora przedniego koła bo mocno pukało. Przy okazji zapytałem o ten system ASR. Powiedział że wg niego jest definitywnie problem z oponami, bo nic innego takiego problemu sprawić nie może. Powiedział że może pomóc wymiana lewej strony na prawą. Jutro jadę jeszcze do specjalisty od ALF w Szczecinie z innym problemem to poproszę go żeby zdiagnozował problem z komputerem. Chociaż szczerze mówiąc wątpię żeby coś na kompie wyszło jeśli jest coś nie tak z samymi kołami. ;/
Poproś kogoś ogarniętego z kompem. Zrobi logi systemu ASR podczas jazdy kiedy sie załącza i będziesz wiedzieć.
Wysłane z mojego GT-I9000
A więc tak. DO wymiany łożysko któregoś z kół przednich. Nie wiadomo które dokładnie bo bez rozbierania tego się stwierdzić nie da. Wg speców zdarł się jakiś fragment magnesu z łożyska. Podobno wystarczy przetarcie wielkości milimetra aby system zaczął szwankować. Wiadomo że z kół przednich gdyś na przodzie stwierdzono odchyły w wielkości pół kilometra/h. W ASO cena nowego łlożyska około 550zl. Na allegro taniej, oczywiście do jednostki 1,9 jtd wszystko jest najdroższeTak więc allegro cena około 220zł, gdybym miał wersje GT to okolice 100zł;p
Przecież komputer pokaże , które koło źle zlicza.
Do jakich mechaników ty jeździsz?
Wysłane z mojego GT-I9000
fes pokazuje która zarówka jest spalona a oni mówią że któryś z dwóch Przednich??? To może wymień 2 po 200 zł za sztukę będziesz miał wtedy pewność??? Kolego orarnij się kup kabelek i sam to zrób a nie dajesz zarobić jakimś partaczą!!