Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Stale zapalający się system ESP

arclight
    Gość

Domyślnie

Hmmm w sumie aku nie był ładowany pod prostownik od zakupu. Zobacze, może rzeczywiscie cos to da

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Kolego czemu gmerasz na około przy systemie, który można zdiagnozować komputerowo co mu dolega. Wtedy będziesz już wiedział w czym rzecz.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

arclight
    Gość

Domyślnie

Bo dopiero jutro będę miał taką możliwość a tak już mam że wszystkie usterki lubię naprawić na bieżąco i denerwuje mnie gdy muszę jeździć z jakimś problemem;p

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Citroen C5 Tourer 2.0HDi

Domyślnie

Cytat Napisał sołtys Zobacz post
    Akumulator dobrze naładowany ?
    a co ma do tego naładowanie akumulatora? jeśli jest problem z prądem w aucie to ESP i ABS zostaną wyłączone bo potrzebują "pewnego" prądu żeby działać. dlatego właśnie pompa ABS-u jest testowana przy każdym uruchomieniu auta

arclight
    Gość

Domyślnie

Dzisiaj byłem u znajomego mechanika na wymianie stabilizatora przedniego koła bo mocno pukało. Przy okazji zapytałem o ten system ASR. Powiedział że wg niego jest definitywnie problem z oponami, bo nic innego takiego problemu sprawić nie może. Powiedział że może pomóc wymiana lewej strony na prawą. Jutro jadę jeszcze do specjalisty od ALF w Szczecinie z innym problemem to poproszę go żeby zdiagnozował problem z komputerem. Chociaż szczerze mówiąc wątpię żeby coś na kompie wyszło jeśli jest coś nie tak z samymi kołami. ;/

Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

Poproś kogoś ogarniętego z kompem. Zrobi logi systemu ASR podczas jazdy kiedy sie załącza i będziesz wiedzieć.

Wysłane z mojego GT-I9000

arclight
    Gość

Domyślnie

A więc tak. DO wymiany łożysko któregoś z kół przednich. Nie wiadomo które dokładnie bo bez rozbierania tego się stwierdzić nie da. Wg speców zdarł się jakiś fragment magnesu z łożyska. Podobno wystarczy przetarcie wielkości milimetra aby system zaczął szwankować. Wiadomo że z kół przednich gdyś na przodzie stwierdzono odchyły w wielkości pół kilometra/h. W ASO cena nowego łlożyska około 550zl. Na allegro taniej, oczywiście do jednostki 1,9 jtd wszystko jest najdroższe Tak więc allegro cena około 220zł, gdybym miał wersje GT to okolice 100zł;p

Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

Przecież komputer pokaże , które koło źle zlicza.

Do jakich mechaników ty jeździsz?

Wysłane z mojego GT-I9000

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

fes pokazuje która zarówka jest spalona a oni mówią że któryś z dwóch Przednich??? To może wymień 2 po 200 zł za sztukę będziesz miał wtedy pewność??? Kolego orarnij się kup kabelek i sam to zrób a nie dajesz zarobić jakimś partaczą!!

Użytkownik Embrion Avatar igor128
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD FL

Domyślnie

Cytat Napisał arclight Zobacz post
    A więc tak. DO wymiany łożysko któregoś z kół przednich. Nie wiadomo które dokładnie bo bez rozbierania tego się stwierdzić nie da. Wg speców zdarł się jakiś fragment magnesu z łożyska. Podobno wystarczy przetarcie wielkości milimetra aby system zaczął szwankować. Wiadomo że z kół przednich gdyś na przodzie stwierdzono odchyły w wielkości pół kilometra/h. W ASO cena nowego łlożyska około 550zl. Na allegro taniej, oczywiście do jednostki 1,9 jtd wszystko jest najdroższe Tak więc allegro cena około 220zł, gdybym miał wersje GT to okolice 100zł;p
    jakie odchyły? czym to stwierdzono? może wystarczy przeczyścić czujniki, albo pasek magnetyczny na łożysku? czasem tak bywa, jeżeli ktoś "zjeździł" klocki do max i opiłki się przykleją na pasek. Ale powiem to samo co wyżej mówili - kompa podepnij