Witam
Mam dość poważny problem z moją alfa 147 1.6 105 km 2002r a mianowicie , pali się kontrolka check, objawy to wysokie spalanie ok 15l, zamułka auta niezależnie od temperatury - czasem ciepły czasem zimny silnik , czasem auto chodzi idealnie a czasem nie wkręca się powyżej 2000 obr. wizyta u mechanika wykazał zbyt bogatą mieszankę i w tym momencie zaczynają się problemy , zasugerowano błędne wskazania sondy lambda przed katalizatorem , sonda poszła do śmieci bo ktoś zamontował umiwersalną - zamontowałem oryginalną boscha, dwa dni spokoju i znów ten sam błąd, teraz wymiana czujnika temperatur - znów kilka kilometrów i pali sie check.Demontaż wtrysków i sprawdzenie działania- wszystkie ładnie rozpylaja paliwo , żaden nie leje na ciepłym ani na zimnym silniku.Sugerują wymianę czujnika ciśnienia paliwa o ile sie nie myle to element z linka ?
Uploaded with ImageShack.us
Problem w tym ze takiego czegoś nie mamwiec obstawiam ze to dla wersji 120 km z wariatorem? Wczoraj wymieniłem przepływke , zrobione 200 km i auto chodzi super..obroty ładnie spadają podczas zmiany biegów , nie buja się ale znów pali sie check! i ten sam bład... Panowie pomocy bo rozniosę to auto . co sugerujcie? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
pozdrawiam