Pomocy rece juz opadaja . Alfa juz od mieciaca stoi i nie odpala wymienilem czujnik polozenia walka rozrzadu, wymienilem czujnik polozenia walu , i ciagle nic odpala i gasnie ,pomocy prosze
Pomocy rece juz opadaja . Alfa juz od mieciaca stoi i nie odpala wymienilem czujnik polozenia walka rozrzadu, wymienilem czujnik polozenia walu , i ciagle nic odpala i gasnie ,pomocy prosze
- czemu nie podłaczono program diagnostyczny aby zobaczyć co go boli.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
A czy sprawdzałeś ciśnienie paliwa na listwie? Może pompa paliwa wysiadła lub jej zasilanie i stąd te problemy.
A jak wymieniłeś samodzielnie czujnik wałka rozrządu? Przecież do tego trzeba zdemontować rozrząd i posiadać blokady i czujnik zegarowy. Poza tym ten czujnik nie ma wpływu na odpalanie silnika, więc niepotrzebnie wydałeś kasę. Mam tylko nadzieję, że wszystko dobrze złożyłeś bo jeśli przestawiłeś rozrząd to będą problemy i z odpalaniem i z prawidłową praca silnika.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 29-10-2009 o 14:34
A immobilajzer go nie blokuje? - bez podpięcia komputera to można tylko zgadywać
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
ja zgaduje na padniętą pompe paliwową
ale komp prawde Ci powie
wszytkie te czynnosci robil mechanik po podpieciu pod komputer wywala blad czujnika ktory byl juz wymieniony teraz juz nie wiem czy chodzi o czujnik polozenia wlaka czy walu :/ mowi ze niby byl wymieniany i nic . moze ktos mi poleci jakis dobry warsztat ja jestem z konina w wielkopolsce ? bo juz mi rece opadaja
heh kumlowi ostatnio mechanik podłączył kompa do kabla od abs-u i powiedział ze samochod sprawny heheh oczywiscie skasował a babol dalej pozostałmoze zmien mechanika
mnie osobiscie koles skasował na 2tys ze nuiiby regeneracja pompy wys cisnienia a tak naprawde auto nie palił bo pompa w baku była złamana i się przewracała jak było mało paliwa heh polscy mechanicy to zal.pl
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
immo raczej nie bo by nawet nie zapalil... dzis na garazu znajomi robili passata ktory mial ten sam objaw i byla rozsypana stacyjka![]()