Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Z racji zawodu testowałem rożne interfejsy i takie zrobione na kolanie (z części jakie miałem pod ręką) i takie z Aledrogo za trzydzieści pare złociszy i droższe. Możesz wierzyć lub nie, wszystkie reprezentowały jeden poziom. Bez problemu nawiązywały komunikację. W pracy używam sprzętu diagnostycznego "trochę" droższych od tych z portali aukcyjnych, ale do diagnostyki na swoje domowe potrzeby wystarcza nawet taki najtańszy, o ile nie trafimy na uszkodzonego bubla.
Mowa oczywiście o urządzeniach zasięgu finansowym zwykłego posiadacza auta (do kilku stówek) a nie profi interfejsów, bo to zupełnie inna liga. A to czy transfer będzie ciut szybszy lub wolniejszy to dla zwykłego usera nie ma większego znaczenia, bo i tak nie odczuje różnicy.
O jakich opóźnieniach na kablu mówicie? W chińskiej miedzi elektrony są wolniejsze? ;-)
Może miałem szczęście, ale na multum kabli jakie testowałem, we wszystkich opóźnienie było na tyle małe że bez problemu dało się robić odczyt "na żywo" (oczywiście taki który się nadawał do obróbki, a nie tylko "od biedy może być")
Jako ciekawostkę dodam że polecany przez producenta programu Alfadiag fejs na jednym z moich laptopów nie dawał się skonfigurować w 100% zadowalający.Co chwila zrywał połączenie, natomiast kabel samoróbka zrobiony kilka lat temu, z potrzeby chwili z części ze śmietnika, śmiga aż miło.
Powtórzę jeszcze raz. Jeśli ktoś zapyta, który fejs kupić. Ten za za 30 czy ten 50, a może ten za 65? Zawsze odpowiem że najtańszy. W 99% różnią się tylko obudową lub naklejkąJeśli natomiast pada pytanie o sprzęt profesjonalny i jak najbardziej uniwersalny, to tu z odpowiedzą już jest ciężko. Na szczęście w tym wątku jest mowa o kablu niskobudżetowym, więc moja odpowiedz jest prosta
Albo dowolny z przedziału cenowego 30-100zł, lub jeśli chcesz zaszaleć, dla wygody dedykowany interfejs z multiplekserem.
Ostatnio edytowane przez cytryn ; 03-11-2012 o 20:35
Jak jest nie odpowiednio dobrana to tak.
A na poważnie mam niebieski viaken /z 5 lat/ opożnienie spore/ widać to najlepiej przy regulacji sprzegła w SS.
Mam też elm od PMfactory i cyferki się zmieniają jak tylko ruszę kluczem.
Jeden i drugi połączeń mi nie zrywają.
Testowałem też kilka innych kabli i nie było już tak różowo.
Ja uważam ,że lepiej dać 10 zł więcej na coś bardziej markowego.Tym bardziej ,że jedno użycie kabla to czasem 100 zł w kieszeni.![]()
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Nie wiem jak z tymi szybkościami ale pisanie że lepiej dać 10zł więcej to psu na budę. Założę się że niektóre za drugie tyle nie będą wcale lepsze. Jak już tak jest dla Was potrzebna ta super szybkość to podajcie przykład który konkretnie jest warty a nie przedział cenowy bo to o niczym nie świadczy.
ja mam kabel od pmfactory za chyba 45zł i za cholere nie mogę sie połączyć....
Co ty w ogóle porównujesz zwykłego Vag'a do ELM...przecież to nie ma najmniejszego sensu, choćby na wykorzystane scalaki. Elm bez problemu śmiga na transmisji 38400, a spróbuj taką prędkość uzyskać na Vag'u...wątpię abyś uzyskał coś ponad 9600... Chyba nie muszę dalej tłumaczyć skąd się biorą twoje opóźnienia.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77