Rozumiem kolegomyslalem nad takim sterownikiem CarProtect Bx10
Jest jakas mozliwosc podlaczyc go zeby dzialał? chodzi mi tylko o to zeby dzialalo zamykanie i otwieranie z pilotabo wtykanie kluczyke to troche nie teges jest(zwlaszcza zima
)
Rozumiem kolegomyslalem nad takim sterownikiem CarProtect Bx10
Jest jakas mozliwosc podlaczyc go zeby dzialał? chodzi mi tylko o to zeby dzialalo zamykanie i otwieranie z pilotabo wtykanie kluczyke to troche nie teges jest(zwlaszcza zima
)
a ja mam trochę pytanie z innej beczkijeśli mogę skorzystam z tego wątku. Otóż często zdarza mi się, jak otwieram centralny z kluczyka to po otwarciu zamki ponownie mi się zamykają, otwieram ponownie i znowu same się zamykają...i tak kilka razy po 5-6 razie w końcu zamek daje za wygraną i otwierają się tylko dzrwi kierowcy. Wiecie gdzie szukać przyczyny? Chyba nie muszę zmieniać całej centralki? Swoją drogą przydałoby mi się otwieranie z pilota...
Born to be wild.
Kolego "grzdylu" ja to samo mamnie wiem czym to jest spowodowane
![]()
pocieszający jest fakt, że nie jestem sam![]()
Born to be wild.
Kiedyś jak rozbierałem boczek w drzwiach bo samochód dość długo stał przed moim kupnem to smarowałem wszystek zamki ale to nic nie dałowydaje mi się ze to będzie wina oryginalnej centralki
dlatego myślę żeby zamontować uniwersalna
bo wtykanie kluczyka i przekręcanie go w zamarzniętych drzwiach to udręka
![]()
coś się blokuje, pewnie pręt z 'cyckiem' wystającym z tapicerki, albo sam siłownik
mnie tak się dzieje przy dużych mrozach, kiedy gumowa osłona siłownika po rozciągnięciu wraca do stanu poprzedniego ściśniętego i chowa siłownik ryglując drzwi
verdebiancorosso
ja mam wrażenie, że u mnie problemem są drzwi pasażera. Tam się chyba coś blokuje i "ściąga" rygiel w dół. Zamek w tych drzwiach ciężko chodzi. Sprobuję coś przesmarować, może pomoże.
Born to be wild.
Z pewnością jest to wina zastanego słownika lub gdzieś dostała sie wilgoć i silnik nie mogąc otworzyć do końca automatycznie sie cofa, dzieje sie tak tez przy mrozach, czyszczenie i smarowanie zamka pomoże, zacznij od tego co cieżko chodzi bo to będzie pewnie powód
ja też tak mam jak mi zamki zamarzną, jednak ja otwieram centralny z pilota bo na szczęście mam oryginalnego z przyciskiem w kluczyku, jak kupowałem moją obecną Gtv'kę to już tego przypilnowałem by wersja była z wyposażeniem takim jakie chcę, czyli wszystko to czego mi brakowało w poprzedniczce