Pewnie że sprawdzę i jeśli trzeba będzie to się wymieni.
Przebieg mam 168k teraz
Pewnie że sprawdzę i jeśli trzeba będzie to się wymieni.
Przebieg mam 168k teraz
Popieram bardzo mądre rozumowanie,jesteś świadom i to bardzo pochwalam.Pozdrawiam ANET.
Ja mam do niej serce, tak jak mój ojciec miał do Alfy Romeo 33 i wiem, że jak zadbam, popieszczę to mi się odwdzięczy
Pozdrawiam
Mi też się ślizga sprzęgło... jaki zestaw polecacie?
Ile orientacyjnie kosztuje robocizna i czy warto zaryzykować nie wymieniając dwumasu... bo ceny tegoż elementu powaliły mnie na kolana... 2500 zł :/
Przebieg 151k km
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 23-11-2012 o 20:25
Najtaniej cały zestaw Valeo (sprzęgło + dwumas + łożysko) znalazłem za 2400zł. Robocizna w dobrym warsztacie to 400zł, taniej się chyba nie da.
No dobra... do 1.9 pewnie tak, a do 2.4?
no fakt nie zauważyłem że masz 2.4, ale koszt robocizny powinien być taki sam.
U mnie wymienione koło dwumasowe które kosztowało 2485zł + sprzęgło i wysprzęglik za 1200zł no i robocizna to przynajmniej 400zł trzeba liczyćKoło firmy Luk
Katorga te koło dwumasowe... chyba sobie odpuszczę póki co i tylko samo sprzęgło z wysprzęglikiem wymienię, a jak już padnie dwumas to wtedy te 300-400zł robocizny już i tak nie zrobi wielkiej różnicy. No chyba, że się okaże przy wymianie, że już ledwo ledwo...
Zazwyczaj jeśli kończy się sprzęgło to dwumas też już jest w słabym stanie, niech Twój mechanik sprawdzi i wtedy decyzja czy wymienić czy zostawić.