Ale auto przyśpiesza w miare normalnie. Czuć wibracje na postoju. Przy przyspieszaniu czuć takie jakby podszarpywanie (pelny gaz). A np przy stalej predkosci 140kmh nic sie nie dzieje.
A co z tym FESem ma ktos ten silnik i widzi korekty ?
Ale auto przyśpiesza w miare normalnie. Czuć wibracje na postoju. Przy przyspieszaniu czuć takie jakby podszarpywanie (pelny gaz). A np przy stalej predkosci 140kmh nic sie nie dzieje.
A co z tym FESem ma ktos ten silnik i widzi korekty ?
To nie doczytałem widocznie, myślałem że ni paliJak tak to moje przypuszczenia są bezzasadne
![]()
co do poszarpywania przy przyspieszaniu to mnie sie wydaje ze to moze byc przeplywomierz albo kostka od przyspieszenia pod schowkiem nie laczy i raz dziala raz nieale jesli chodzi o drgania to moze byc wiele rzeczy poducha ktoras na przyklad
jesli zle mowie to mnie poprawcie
![]()
Obadam przepływke a czy ktoś ma takie auto i widzi logi z FESa- korekcje wtryskow i ich klasy?
Podłącze się pod temat.Mam kabel KKL z przełącznikiem i wersje FES 3.6.0 exe. W 159 jtd 16V programem tym czytam korekty, a w 156 i 147 nie. Jak sprawdzacie korekty w 156 i 147 jtd?
Z tego co mi sie udalo dowiedziec dopiero od EDC16 widac dawkowanie. Czyli w przypadku alfy silnikow z 4 zaworami na cylinder.