Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Temat: Jak to dokładnie jest z tymi wahaczami

Francisc
    Gość

Question Jak to dokładnie jest z tymi wahaczami

Witam, na wstępie zaznaczam, że przejrzałem parę tematów odnośnie wahaczy, ale w żadnym z nich nie znalazłem odpowiedzi gdzie tak na prawdę najlepiej kupić sam wahacz. Jestem z Łodzi i mam tu zaufanego mechanika który sam pracuje w aso fiata a po pracy dorabia robiąc Alfy, za dolny wahacz płaciłem u niego 400zł, co zła ceną nie jest... ale szukając na allegro znalazłem taka ofertę:
    WAHACZ PRZEDNI DOLNY LE. ALFA ROMEO 156/147 AVANTI (648008988) - motoAllegro

czyli z kosztami wysyłki 30zl taniej, czy możliwe żeby oryginał był w takiej cenie, czy to raczej fake?? co lepsze, parę aukcji niżej było coś takiego: WAHACZ DOLNY ALFA ROMEO 156 147 GT ORGINAŁ (654880571) - motoAllegro ... droższe ale niby wzmacniane jakoś... czy to tez bujda?? dajcie znać co myślicie

z tego co widzę, na obydwóch jest naklejka, która zawsze widzę na oryginałach

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

..i przy okazji nabity/wytloczony znak na juz samym wahaczu. Moze ten zaufany mechanik chce zarobic po prostu?
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Francisc
    Gość

Domyślnie

Generalnie nie chodzi mi o to żeby wieszać psy na moim mechaniku, majętny i zna sie na rzeczy, załatwił mi już multum zniżek(najlepsza, z 2200 do 1700 za podłogę bagażnika, tylko jeśli kupuje przez aso w którym sam pracuje to marży do 0 pewnie wprowadzić nie może;/ zastanawiam się tylko czy te z allegro na pewno są oryginałami i o co chodzi z tym drugim niby wzmacnianym?? wyszło coś takiego w ogóle??

cin_ek
    Gość

Domyślnie

oznaczenia TRW są też na gumach, ja kupowałem TRW na allegro i wyglądały na solidne oryginały co potwierdził mechanik je montujący

chiara.pl
    Gość

Domyślnie

Ja za oryginalne wahacze zapłaciłam tak:
    wahacz przedni lewy górny 437,12
    wahacz przedni lewy dolny 711,00
    wahacz przedni prawy dolny 665,9
    ale to do 166

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

No, ale wciąż nie wiemy co to znaczy "pozmianowy"? Na czym polega to ulepszenie? Zadał ktoś pytanie do AKUKI, żeby wytłumaczył?
    natomiast co do ceny, to mnie właśnie udało się wyhaczyć oryginalne TRW do 156 (dolne) za 650zł z przesyłką.
    Taniej nie znalazłem, a naprawdę przeszperałem pół internetu
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Francisc
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    No, ale wciąż nie wiemy co to znaczy "pozmianowy"? Na czym polega to ulepszenie? Zadał ktoś pytanie do AKUKI, żeby wytłumaczył?
    natomiast co do ceny, to mnie właśnie udało się wyhaczyć oryginalne TRW do 156 (dolne) za 650zł z przesyłką.
    Taniej nie znalazłem, a naprawdę przeszperałem pół internetu
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    ale to za komplet dolnych rozumiem?? i dlugo na nich jeździsz juz?? no ja potrzebuje jeden, bo juz słychać ze ma dość, a nie chce tak jezdzic bo pewnie cos sie solidniej sypnie;/ wysle zaraz wiadomosc do tego sprzedawcy, jak wytlumaczy to magiczne wzmocnienie, cos bede wiedzial to napisze

pozdrawiam i dzieki

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150 KM 2008r. i Giulietta 1.4 120KM 2015r. Była Alfa Romeo 156 SW 2002

Question

Ja też zacząłem kupowac niektóre rzeczy w serwisie. Ostatnio tylne drążki wzdłużne cena wyjściowa 284 zł, po negocjacjach 179 zł, wcześniej drążek stabilizatora 195 zł, wachacz górny 175zł. Nie polecam regeneracji stabilizatora przedniego mój stary był mocno wytarty w miejscach mocowania gum, założenie nowych nic w tym przypadku nie daje będą zaluźne. Z tego co mi tłumaczono (Carserwis, Avanti, Moto Transus, Dukiewicz) wszyscy maja duże upusty na niektóre podzespoły (prawdopodobnie te częściej zamawiane). Tylko wielkość tych upustów świadczy nie najlepiej o pobieranych marżach, coś w tym nienormalnego i jednocześnie odpychającego od serwisów. Warto więc negocjować i podzwonić po sklepach, zawieszenie orginalne w cenie prawie zamienników. Orginał zawsze dłużej pojeździ, szczególnie zwiecha.
    Pozdrawiam

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Od 1 kwietnia zmieniły się (wzrosły) ceny w ASO na wahacze. Jeśli mają w magazynie sprzedają po starej cenie. Na moje pytanie dlaczego? ASO odpowidziało, bo zmienił się producent wahaczy. Może to są te pozmianowe. Czy ulepszone - nie wiem, ale Twój mechanik pownien wiedzieć.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

To co podałeś w linkach to 100% oryginalne wahacze , jeszcze tanio oryginały ma allegrowicz 'tanifiat' oraz ' kriss156jtd ' ; po prostu przepłaciłeś .

Poza naklejkami oryginały cechują :
    - znak trw na gumie sworznia ,
    - znak ricambi originali na obudowie wahacza (czyli znaczek fiat -alfa-lancia , taki herb )
    - dodatkowo brak nakrętek na sworznie

dodatkowo w górnych wahaczach na tulejach metalowo-gumowych jest znak BOGE (który robi te tuleje) oraz znaczek FIAT

Odnośnie wzmacniania : Avanti sprzedaje stare przed-zmianowe wahacze , natomiast Akuki ma ulepszone wahacze i to nie jest chwyt reklamowy . We wzmacnianych wahaczach przekonstruowano oraz zmieniono skład gumy w tulejach metalowo gumowych .
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard